Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált húsgombócos gulyásleves

Darált húsgombócos gulyásleves
Darált húsgombócos gulyásleves
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem is emlékszem, hogy honan is van ez a recept, de nagyon régi. Nagyon ízlett a családomnak, teljesen más a húsgolyótól az íze, sokkal puhább így a disznóhús. Remélem,hogy másnak is ízleni fog ez a könnyen elkészíthető gulyásleves.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A levest krumplival szoktam besűríteni úgy, hogy kicsivel többet teszek bele, és szétnyomkodom villával bizonyos részét. Ízlés szerint tehetünk bele gulyáskrémet, paradicsomlevet (ami befőzött) vagy kész paradicsompürét. Én a paradicsomot és a paprikát reszelve adom hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsíron vagy olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sót teszünk bele, köménymagot és a hasábokra vágott burgonyát. Belereszeljük a paradicsomot és a zöld paprikát  egészben  tegyük bele.
  2. Elkészítjük a húsgolyókat. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, kevés prézlit, és gombócokat formálunk belőle, és a forró alaplébe rakjuk, és készre főzzük.
  3. Legvégén megszórjuk majorannával.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 783
elküldve: 2
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

gombócleves, gulyásleves húsgolyóval, paprikás húsgombócos leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
darált sertéshús 30 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 30 dkg
napraforgó olaj 1 ek
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
fűszerpaprika 1 kk
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 1.2 l