r
Nosalty Logó

Darált húsgombócos gulyásleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
helena26
Darált húsgombócos gulyásleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 43 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 309 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1864.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 926 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés zsíron vagy olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel, sót teszünk bele, köménymagot és a hasábokra vágott burgonyát. Belereszeljük a paradicsomot és a zöld paprikát egészben tegyük bele.
  2. Elkészítjük a húsgolyókat. A húst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, kevés prézlit, és gombócokat formálunk belőle, és a forró alaplébe rakjuk, és készre főzzük.
  3. Legvégén megszórjuk majorannával.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4930
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Ajánló

A levest krumplival szoktam besűríteni úgy, hogy kicsivel többet teszek bele, és szétnyomkodom villával bizonyos részét. Ízlés szerint tehetünk bele gulyáskrémet, paradicsomlevet (ami befőzött) vagy kész paradicsompürét. Én a paradicsomot és a paprikát reszelve adom hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Már nem is emlékszem, hogy honan is van ez a recept, de nagyon régi. Nagyon ízlett a családomnak, teljesen más a húsgolyótól az íze, sokkal puhább így a disznóhús. Remélem,hogy másnak is ízleni fog ez a könnyen elkészíthető gulyásleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek