Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gulyásleves maradékból

Gulyásleves maradékból
Gulyásleves maradékból
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan leves, amit bármikor el tudunk készíteni. Bármilyen húst használhatunk, nekünk általában csirkefarhát marad ki, így levesben szoktam megfőzni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A rizs helyett krumpligombóccal is tálalhatjuk, laktató leves, így önmagában is megfelelő ebéd.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertészsírban lepirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután a fazékba kerül a két csirkefarhát, és fehéredésig pirítjuk őket is.
  2. A kifehéredett farháthoz hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, összekeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel. Ezután kerülnek bele a felaprított zöldségek, a répa, petrezselyem és a burgonya.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk főni 60 percen keresztül. Ezután kiszedjük a levesből a két csirkefarhátot, és lekapargatjuk róluk a húst.
  4. Miután visszakerültek a húsdarabok a levesbe, beletesszük a fél bögre rizst, és hozzáöntjük a 2 dl paradicsomlét. Ekkor petrezselyemzöldjét is vághatunk bele.
  5. Még további 15-20 percig főzzük, amíg puhára nem fő a rizs.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sacika

Mióta szakács: 2017.11.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2017-11-09 19:06

Nem szokásom negatív hozzászólást írni, de ez a recept megakasztott. Kiemeltétek a facebookon "sokat adnánk egy ilyen forró, tartalmas levesért". A forrót nem vitatom, de 2 db csirkefarháttól tartalmas? Nektek legyen mondva.. Arról nem is beszélve ez a nem is tudom minek nevezzem leves, mint gulyás leves? Valóban? tényleg? ne má......

340
sertészsír 1 ek
csirkefarhát 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 1 szál
burgonya 1 közepes db
1 késhegynyi
bors 0 ízlés szerint
rizs 0.5 bögre
paradicsomlé 2 dl
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
víz 10 dl