Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt zöldség besamel mártással

Párolt zöldség besamel mártással
Párolt zöldség besamel mártással
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, egy kis finomság, ha gyorsan valami kis könnyűt ennénk :).

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Én most mexikói zöldségkeverékből, borsóból és zöldbabból csináltam, de bármilyen zöldséggel lehet.
Fogyaszthatjuk magában vagy akár köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük a fagyasztott zölségeket, enyhén megsózzuk. Lassú tűzön fedő alatt kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, közben néhányszor megkeverjük, nehogy lekapódjon.
  2. Ezalatt felforraljuk a tejet, félretesszük. Egy másik edényben felolvasztjuk a margarint, rászórjuk a lisztet, világosra pirítjuk. Felöntjük a forró tejjel, csomómentesre keverjük.
  3. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Sűrűsödésig kevergetjük.
  4. Ha a zöldség és a mártás is elkészült, kiszedjük a zöldséget egy tányérra, meglocsoljuk a besamellel, és melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 356
elküldve: 1
receptkönyvben: 238
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: köret

egyéb elnevezések

besameles zöldségköret, zöldségköret, párolt zöldséges besamel mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zalett
zalett Thu, 2013-05-23 22:35

Én is hideg tejjel szoktam felönteni de csak annyival amennyivel csomómentesen el tudom keverni, majd ráöntöm a forró tejet.

Borisbogi
Borisbogi Tue, 2012-04-03 17:08

Én is elkészítem ma, s azt hiszem rizzsel és a sajtos verzióval :) Köszi a receptet, Szilveee! :)

Szilveee
Szilveee / Szilveee Sun, 2011-10-02 14:17

Kedves tessza!
Köszönöm a tanácsot, én eddig mindig úgy olvastam, hogy forró tejjel kell felönteni, de akkor kipróbálom majd így is:)
Szilvi

tessza
Tessza / tessza Tue, 2011-09-27 13:11

Kedves Szilveee!
Nagyon tuti a recepted! Nagy jó ötlet. Szeretném megosztani veled amit anyukámtól tanultam: a hideget meleggel, a meleget hideggel öntjük fel. Értem ezalatt azt, hogy a rántást hideg folyadékkal (pl. tejjel) a habarást meleg folyadékkal (pl. levessel) kell felönteni a hőkiegyenlítés miatt és akkor TUTI, hogy nem lesz csomós. Mégegyszer köszönöm ezt a fantasztikusan egyszerű receptet!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 19:13

Köszi! Bár nem nekem szólt. :) De eddig mindig csomós lett a rántásom, hiába tettem egy csipet sót a lisztbe. Mindig meleg folyadékkal öntöttem fel. Aztán meg szenvedhettem. Még egyszer köszi a tanácsot!

kitike
Kitike / kitike Thu, 2011-05-05 12:39

Nagyon jó ötlet! Meg is van a mai vacsora :) szerintem még keverek egy kis reszelt sajtot a forró besamelbe. Köszi!

592
mexikói keverék 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tej 2.5 dl
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint