r
Nosalty Logó

Mángoldos-brokkolis subji

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vitai Kati
Mángoldos-brokkolis subji
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    5137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14437 micro
Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3136.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1212.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2006 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4422 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    20549 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57747 micro
Összesen 639 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3270 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit szedjük rózsáira, mossuk meg, és a rózsákat vágjuk félbe - ha nagyon nagyok, 3 vagy 4 részre, mert így pont együtt készül majd el a többi zöldséggel:). Az édesköményt mossuk meg, és vágjuk darabokra. A mángoldot szedjük leveleire, mossuk meg, és azt is vágjuk kisebb darabokra. Én először középen vágom félbe, és utána keresztben.
  2. A zsiradékot tegyük egy forró edénybe. Tegyük bele a római köményt és az édesköménymagot, és pirítsuk egy rövid ideig. Adjuk hozzá a gyömbért, koriandert, és pirítsuk őket néhány percig, majd tegyük bele a kurkumát. Tegyük hozzá a zöldségeket, és tegyünk hozzá egy kis vizet, keverjük meg, és fedjük le úgy, hogy egy kis rés maradjon. Néha kevergessük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1624
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 23.

Ajánló

Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatod. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vitai Kati 92 recept

Ezt a subjit gyakran készítem, és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek