Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bőrös malackaraj grillezve

Bőrös malackaraj grillezve
Bőrös malackaraj grillezve
140 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor még a forgónyársas grillsütők és a bennük készült ételek is divatban voltak, a grillcsirkén kívül sok-sok finomság született e szerkezet segítségével. A konyhámban is van egy ősi, üzemelő példány és bizony gyakran van munkája. A legutóbbi művet közreadom, próbáljátok ki, nem fogtok csalatkozni!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek adhatunk: gombás rizst, rösztit, burgonyaropogóst, hasábburgonyát. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt megtisztítjuk, mossuk, megfelelő nagyságú kuktába fűszerekkel együtt feltesszük főni kb. 30 percig (főzhetjük fazékban is lefedve). A húst addig főzzük, amíg ha villával megszúrjuk, nem enged véres levet.
  2. A forgónyársas grillsütőt max grillre, és annyi órára állítjuk, amennyi kiló volt a hús súlya nyersen. A forgónyársra feltűzött karajt (ahogy a csirkét szoktuk) belehelyezve elindítjuk.
  3. Időnként fokhagymás olívaolajjal kenegetjük, 10 perccel a befejezés előtt sörrel kenjük be.
  4. Ha letelt az idő, és a bőre kopogósan ropogós, akkor kész.


 

  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 17 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 620
elküldve: 2
receptkönyvben: 134
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grillezett malackaraj, sertéskaraj grillezve

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-06 21:24

Kedves Marcsisef!

Azt hiszem, ez nem megoldható, de valamit kifabrikáltatok az urammal, ha ilyen finomságot óhajtanak enni:-))))
Köszi a felajánlást, aranyos vagy. :-))
Csak így tovább, isteni dolgokat alkotsz!
Szép hetet kívánok Nektek!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2011-11-07 18:09

Kedves Éva Anyóca!
Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam neked segíteni.
Köszönöm az elismerésedet!
Kellemes hetet kívánok Nektek!
Marcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-11-06 19:25

Szia Marcsisef es Sanyasef!Orom olvasni,ilyen hagyomanyos,izes recepteket is,izesito,glutamat,szoja nelkul!Igazi magyar izek.Koszonom nektek!Jo etvagyat!Udv.

csato
csato Sun, 2011-11-06 14:58

Szia!
Hú de gyönyörű!!!!!!!!!!Küldhetnél belőle!:)
üdv Csató

csato
csato Sun, 2011-11-06 17:35

Szia!
A Ferencvárosban a Tompa utcában lakom.
De csak vicceltem a küldéssel,mert bombasztikusan néz ki a kajád!!!!És meg is enném ezerrel ,ha nem lenne épp ha...
Sajnos az a helyzet,hogy sikeresen elkaptam egy vírust ami most kering, hát inkább nem ecsetelném mivel jár.Evésről szó sem lehet.:((
De nagyon aranyos vagy,hogy felajánlottad köszönöm!
Szép estét!Üdv Csató

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-06 14:26

Kedves Marcsisef!

Nagyon guszta, mondjuk szilveszterre jöhetne is, vendég is lesz,étvágy is, ....de, hát ha nincs ilyen ősi üzemelő szerkezet, hogy oldom meg? Hmmm...
Minden eshetőségre: elmentettem :-))
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2011-11-06 16:29

Kedves Éva-Anyóca, ha itt laknál a közelembe akkor kölcsön adnám ezt az ősi szerkezetet.
Kellemes estét!
Marcsi

344
csontos sertéskaraj 1.5 kg
2 ek
bors 10 szem
babérlevél 2 db
köménymag 2 csipet
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 fej
sör 1 dl