Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sörben sült csirkecomb Ramonikától

Sörben sült csirkecomb Ramonikától
Sörben sült csirkecomb Ramonikától
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem, ha egy hús úszik az olajban, így tavaly nyáron kipróbáltam, hogy milyen, ha csak sörben sütöm ki. Nagyon finom lett, így idén sem változtatunk ezen a módszeren.

hozzávalók / 7 adag

A húshoz

A sütéshez

  • 10 dl sör (2-3 doboz)

A zöldségekhez

ajánlat

Pirított burgonyával, rizzsel és tökmagolajos friss salátával is fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát apró reszelőn lereszeljük, beletesszük egy tálba, beleöntjük a sört, beletesszük a combokat, lefedjük, és hűtőbe tesszük min. 12 órára, de a legjobb, ha egy napig pácolódik.
  2. Másnap a combokat kisütjük tárcsán úgy, hogy csak sört öntünk alá, és a fokhagymás páclét is beleöntjük. Ennyi húshoz kb. 2-3 doboz sör kell a kisütéshez.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk és felaprítjuk, kivéve a koktél paradicsomot és a fokhagymát, azokat egészben hagyjuk.
  4. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, belerakjuk a zöldségeket, ízesítjük ételízesítővel és borssal, kicsit átkeverjük, öntünk bele 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 1 órát sütjük.
  5. Pirított burgonyával, friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 31x24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 553
elküldve: 3
receptkönyvben: 152
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ramonika

Mióta szakács: 2009.07.22.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tárcsán sült csirkecomb, sörös csirkecomb olaj nélkül, fokhagymás-sörös csirkecomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

652
csirke felsőcomb 14 db
sör 5 dl
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sör 10 dl
vöröshagyma 2 közepes db
cukkini 4 kis db
gomba 50 dkg
padlizsán 1 db
fokhagyma 0.5 fej
koktélparadicsom 10 db
paprika 2 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek