r
Nosalty Logó

Sörben sült csirkecomb Ramonikától

Ramonika
Sörben sült csirkecomb Ramonikától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

657
Kalória
41g
Fehérje
23.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
586.8g
Víz
208.3g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A sütéshez

A zöldségekhez

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    586.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    625 micro
  • Lut-zea
    1746 micro
Összesen 657 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.7 g

Zsír

  • Összesen
    268.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1458 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6352.5 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    3472 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    4107.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    12221 micro
Összesen 4603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát apró reszelőn lereszeljük, beletesszük egy tálba, beleöntjük a sört, beletesszük a combokat, lefedjük, és hűtőbe tesszük min. 12 órára, de a legjobb, ha egy napig pácolódik.
  2. Másnap a combokat kisütjük tárcsán úgy, hogy csak sört öntünk alá, és a fokhagymás páclét is beleöntjük. Ennyi húshoz kb. 2-3 doboz sör kell a kisütéshez.
  3. Közben a zöldségeket megmossuk, majd megpucoljuk és felaprítjuk, kivéve a koktél paradicsomot és a fokhagymát, azokat egészben hagyjuk.
  4. Egy tepsibe 2 evőkanál olajat öntünk, belerakjuk a zöldségeket, ízesítjük ételízesítővel és borssal, kicsit átkeverjük, öntünk bele 1 dl vizet, lefedjük alufóliával, és 180 fokon légkeveréses sütőben kb. 1 órát sütjük.
  5. Pirított burgonyával, friss salátával vagy rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 31x24

Nem szeretem, ha egy hús úszik az olajban, így tavaly nyáron kipróbáltam, hogy milyen, ha csak sörben sütöm ki. Nagyon finom lett, így idén sem változtatunk ezen a módszeren.

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek