Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel

Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel
Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel
140 perc / főzés: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meghajolva drága "vércse" párom akarata előtt, ebben a menüben hús szerepel főételként. Szerencsére, vagy sajnos, nem igazán szeretem a húst, azonban igyekszem olyan köreteket készíteni mellé, hogy az is jóllakjon, aki sorstárs.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csirke bőre alá lehet tenni kolbászkarikákat, bacont, hagymát.
A bulgur és a kuszkusz tetszőlegesen ízesíthető kurkumával, curryvel, sáfránnyal, indiai fűszerekkel, főtt zöldségekkel, hús- vagy zöldséglével.
A sült zöldségköretbe természetesen bármilyen zöldség variálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, bőrét megtisztítjuk, és ízlés szerint fokhagymával megtűzdeljük, és megsózzuk.
  2. Grillnyársra feltűzzük, és alsó-felső melegítéssel 1 órát 200 fokon, majd csak felső melegítéssel 1 órát 250 fokon sütjük, azonban ez függ a madár méretétől is (akinek nincs grillsütője, 1 kg sóágyon süsse pirosra).
  3. A sárgarépát megpucoljuk, a cukkinit megmossuk, és felkarikázzuk. Hőálló edénybe, pici olajra sorba fektetjük, picit sózzuk, borsozzuk (lehet rá tenni kevés ételízesítőt).
  4. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sózott vízben feltesszük főni a legkisebb lángon kb. 15 percig, amíg a víz elfő alóla.
  5. A kuszkuszhoz felforralunk enyhén sózott vizet, és annyit ráöntünk, hogy bővel ellepje. Majd lefedjük, kb. 5 perc alatt felszívja a vizet.
  6. Ha minden megfőtt, -sült, -puhult, tálalhatunk.

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 233
elküldve: 1
receptkönyvben: 140
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

grillcsirke bulgurral, grillezett csirke zöldségkörettel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

usztina
usztina Wed, 2012-11-07 16:19

Szia! Meg tudnád határozni, milyen íze van a kuszkusznak? :)

Receptműves
Receptműves / Receptműves Wed, 2012-11-07 20:00

Szia, semleges "gabonaíz" :-) Emiatt nagyon jól lehet bármilyen konyhához illeszteni a fűszeretését.
Sok helyen lehet már kimérve is venni, így meg tudod kóstolni, nem szükséges egy egész zacskót megvenni...

Misanthrop
Misanthrop Tue, 2011-07-12 12:47

Mióta ezt a receptet megtaláltam, egyre többször eszünk a férjemmel kuszkuszt és bulgurt, persze nemcsak ebben a formában. Ehhez nagyban hozzájárult a hús a férjem szemszögéből. Köszönöm!

758
csirke 1 kg
bulgur 1 bögre
kuszkusz 1 bögre
fokhagyma 4 gerezd
sárgarépa 3 db
cukkini 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek