Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gránátalmás Waldorf-saláta

Gránátalmás Waldorf-saláta
Gránátalmás Waldorf-saláta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, téli saláta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dresszinghez a majonézt elkeverjük az almalével és mézzel, majd hozzákeverjük a félkeményre vert tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A zellert megtisztítjuk, az almát megmossuk, mindkettőt durvára reszeljük, meglocsoljuk a citromlével, elkeverjük a dresszinggel, és kb. 1 órát hagyjuk állni.
  3. A diót egy serpenyőben kb. 2 perc alatt megpirítjuk, kivesszük, hűlni hagyjuk, majd durvára aprítjuk.
  4. A gránátalmát kettévágjuk, a magokat egy tányér fölött kiverjük. A madársalátát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük.
  5. A salátát esetleg sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a madársalátát. Gránátalmamagokkal és a dióval megszórva tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 295
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zellersaláta, diós almás zellersaláta, zellersaláta gránátalmával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

307
majonéz 4 ek
almalé 10 ml
méz 1 teáskanál
habtejszín 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zeller 500 g
alma 3 közepes db
citromlé 4 ek
dió 100 g
madársaláta 125 g
gránátalma 1 db