r
Nosalty Logó

Zelleres-almás-diós-fetás saláta

Bodon Judit dietetikus
Zelleres-almás-diós-fetás saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

195
Kalória
5g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
13.8g
Zsír
116.6g
Víz
22.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    604.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 195 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2418.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    583 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    1229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    466.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 778 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 117 kcal

Elkészítés

  1. A zellerszárak végeit vágjuk le, majd vágjuk őket nagyon vékony (1-2 mm) kis szeletekre.
  2. Az almákat mossuk meg, vágjuk apró kockákra (ne hámozzuk meg!).
  3. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
  4. A fetasajtot kockázzuk fel.
  5. Keverjük össze egy nagy tálban a zellerszárat és az almát, öntsük rá az olívaolajat, adjuk hozzá a fetasajtot, borsozzuk meg, majd óvatosan forgassuk össze - így is összetörik majd kicsit a feta, krémes réteggel vonja be az alma- és a zellerdarabokat.
  6. Szórjuk meg a salátát a pirított dióval, forgassuk össze - és már ehetjük is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p

Egy barátnőm kínált meg először ezzel a salátával, azóta is az egyik legnagyobb kedvencem. Az alma édessége tökéletesen harmonizál a zeller karakteres ízével, a feta sósságával (a hozzávalók arányait egyébként az ízlésünkre is bízhatjuk). Abbahagyhatatlan!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek