r
Nosalty Logó

Gránátalmás gyümölcsrizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Márti
Gránátalmás gyümölcsrizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 136 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    135 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2104.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.2 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 2364 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és a cukros tejben feltesszük főni. Lassan főzzük, figyeljük, mert nagyon szeret kifutni. (Nekem állandóan sikerül kifuttatni.) Ha kevés lenne a tej pótoljuk, ne legyen száraz.
  2. Mikor megfőtt, hagyjuk kihűlni. Addig vágjuk össze a gyümölcsöket, és verjük kemény habbá a tejszínt.
  3. A tejszínhabot óvatosan keverjük a rizshez.
  4. Egy tálba rétegezzük a rizst, a gyümölcsöket, és a gránátalmát. A levét is csurgassuk rá. Addig rakjuk, míg tart az alapanyagokból, a tetejére maradjon gyümölcs.
  5. Jól behűtve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7893
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még soha nem ettem gránátalmát, nem is nagyon tudtam, mit csináljak belőle. Aztán megkívántam a gyümölcsrizst, és gondoltam, nem lehet hozzá olyan rossz, ez is csak gyümölcs. Nagyon finom, érdekes savanykás íze van.

Hozzászólások

vzsike

Nagyon klassz a recept, kipróbálom, mert imádom a gránátalmát és nagyon egészséges, sok benne a vitamin és az antioxidáns. Szép napot!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.