Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna kenyér dióval

Barna kenyér dióval
Barna kenyér dióval
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom kenyér, német recept alapján. Isteni frissen vajjal, vagy reggelire édes feltétekkel kombinálva.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 fajta lisztet alaposan összevegyítjük.
  2. Az élesztőt a meleg vízben feloldjuk, hozzákeverjük a mézet és olajat, majd a liszteket, kissé összegyúrjuk, majd hozzátesszük a késsel durvábbra darabolt diót, és a tésztát most már alaposan összegyúrjuk.
  3. 1-1,5 óra múlva, ha a tészta megkelt, 3 kisebb kenyeret formázunk, a tetejüket késsel keresztben bevagdossuk, és sütőben kb. 40 perc alatt aranybarna ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 642
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

diós kenyér, tönköly diós kenyér, barna ropogós kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
élesztő 2.5 dkg
tönkölybúza liszt 300 g
finomliszt 200 g
víz 300 ml
1 tk
napraforgó olaj 50 ml
méz 2 ek
dió 120 g