Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög birsalmaleves

Görög birsalmaleves
Görög birsalmaleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fáról lehulló birsekkel kellett csinálnom valamit, így lett ez a gyümölcsleves a vasárnapi ebédünk egyszerű előétele. Nem túl édes, inkább fanyar ennyi cukorral, de aki szereti az édesebbet, az tehet hozzá még egy-két kanál mézet is, szerintem passzol bele.  

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghántjuk a birseket, kivágjuk a magházakat, és felkockázzuk. Egy tálba rakjuk, meglocsoljuk citromlével, így nem barnulnak meg.
  2. Felteszünk főni 0,7 l vizet, kevés sóval, pár szem szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral. Mikor fő, beledobjuk a gyümölcsöt, és hagyjuk közepes lángon, lefedve, míg újra fel nem fő. Ezalatt a joghurtban elkeverjük csomómentesen a lisztet, és mikor újra fő a leves, kavargatva hozzácsurgatjuk.
  3. Pár percet főzzük, eközben hozzáöntjük a narancsszörpöt, és egy pici szerecsendiót reszelünk (szórunk) bele. Azonnal fogyasztható, de lehűtve is nagyon finom.
  • költség: 300 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 625
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

birsleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2017-11-14 00:21

Kedves Csilla!
Ne haragdudj a cikizésért, (remélem megbocsátod?) de belémbújt a kisördög a bevezetőben írtak miatt (valamit kellett kezdeni a lehullott birssel) és ezekután a birsalma leveshez kettő darabot felhasználsz. A süti receptjeidet megnézem, érdekelnek, egyébként én is szeretem nyersen is, (idén birs-sajtot kihagytam, még van a múlt éviből is), viszont sült hús mellé is tettem legutóbb, annak sem ártott meg.
üdv: Margó

dadimami
dadimami Mon, 2017-11-13 00:13

Kedves Allisc!
Elsőéves a birsfád, csak két lehulló szem volt, amivel kellett kezdeni valamit? Nem sok gondot okozott, ha egy birsalmalevessel megúsztad a feldolgozást. Nálunk sok-sok üveg birsbefőtt, valamint birslekvár is készült. Utolsó nekiveselkedéssel lett hat szemből leves a recepted szerint, annyi változtatással, hogy a lisztet étkezési keményítővel helyettesítettem, görög joghurt helyett pedig főzőtejszínnel készült, Szerecsendió helyett pedig gyömbér került bele. Finom lett! Köszönet az inspiráló receptért!
üdvözlettel: Margó

Albert Csilla
Allisc / Albert Csilla Mon, 2017-11-13 13:56

Kedves Margó! nem fiatal a fánk, és nem is csak kettő db birs termett rajta :) mi is teszünk el minden évben befőttet, és birsalma-sajtot is szoktam készíteni... de szeretjük nyersen is, és süti is van pár (találsz a receptjeim között is), amihez használom. Örülök, hogy jó lett a leves! üdv. Csilla

193
birs 2 db
görög joghurt 3 ek
szegfűszeg 5 db
citromlé 0.5 citromból nyert
barna cukor 5 dkg
fahéjrúd 0.5 db
narancsszörp 0.5 dl
szerecsendió 1 csipet
finomliszt 3 dkg
méz 2 ek
víz 7 dl