r
Nosalty Logó

Görög birsalmaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Görög birsalmaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.5 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    883.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 773 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    5 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghántjuk a birseket, kivágjuk a magházakat, és felkockázzuk. Egy tálba rakjuk, meglocsoljuk citromlével, így nem barnulnak meg.
  2. Felteszünk főni 0,7 l vizet, kevés sóval, pár szem szegfűszeggel, a fahéjjal és a cukorral. Mikor fő, beledobjuk a gyümölcsöt, és hagyjuk közepes lángon, lefedve, míg újra fel nem fő. Ezalatt a joghurtban elkeverjük csomómentesen a lisztet, és mikor újra fő a leves, kavargatva hozzácsurgatjuk.
  3. Pár percet főzzük, eközben hozzáöntjük a narancsszörpöt, és egy pici szerecsendiót reszelünk (szórunk) bele. Azonnal fogyasztható, de lehűtve is nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10046
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fáról lehulló birsekkel kellett csinálnom valamit, így lett ez a gyümölcsleves a vasárnapi ebédünk egyszerű előétele. Nem túl édes, inkább fanyar ennyi cukorral, de aki szereti az édesebbet, az tehet hozzá még egy-két kanál mézet is, szerintem passzol bele.  

Hozzászólások

dadimami

Kedves Allisc! Els?éves a birsfád, csak két lehulló szem volt, amivel kellett kezdeni valamit? Nem sok gondot okozott, ha egy birsalmalevessel megúsztad a feldolgozást. Nálunk sok-sok üveg birsbef?tt, valamint birslekvár is készült. Utolsó nekiveselkedéssel lett hat szemb?l leves a recepted szerint, annyi változtatással, hogy a lisztet étkezési keményít?vel helyettesítettem, görög joghurt helyett pedig f?z?tejszínnel készült, Szerecsendió helyett pedig gyömbér került bele. Finom lett! Köszönet az inspiráló receptért! üdvözlettel: Margó

Allisc

Kedves Margó! nem fiatal a fánk, és nem is csak kett? db birs termett rajta :) mi is teszünk el minden évben bef?ttet, és birsalma-sajtot is szoktam készíteni... de szeretjük nyersen is, és süti is van pár (találsz a receptjeim között is), amihez használom. Örülök, hogy jó lett a leves! üdv. Csilla

dadimami

Kedves Csilla! Ne haragdudj a cikizésért, (remélem megbocsátod?) de belémbújt a kisördög a bevezet?ben írtak miatt (valamit kellett kezdeni a lehullott birssel) és ezekután a birsalma leveshez kett? darabot felhasználsz. A süti receptjeidet megnézem, érdekelnek, egyébként én is szeretem nyersen is, (idén birs-sajtot kihagytam, még van a múlt évib?l is), viszont sült hús mellé is tettem legutóbb, annak sem ártott meg. üdv: Margó

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.