Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszchips

Kókuszchips
Kókuszchips
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában egyre gyakrabban veszek kókuszdiót, és mindig csinálok belőle kókuszchipset. Kb. 3/4 részéből, 1/4 részét zabkásába reszelem.:)

A házi kókuszchips isteni finom, íze a Raffellóéra hasonlít.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Zabkására, joghurtra, süteményre díszítésként, vagy csak úgy nassolni...:)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kókuszdió vásárlásánál ügyeljünk, hogy amikor megrázzuk, (enyhén) lötyögő hangot adjon ki. Ez azt jelenti, hogy még friss, és nem száraz a belseje. Valamint ha a csúcsán lévő három pöttyöt megszagoljuk, nincsen kellemetlen, dohos szaga.
  2. A kókuszdiót feltörés előtt pár órára rakjuk hűtőbe, így egyszerűbb lesz feltörni.
  3. A hűtőből kivéve a tetején lévő lyuk egyikét dugóhúzóval kifúrjuk, és kifolyatjuk belőle a kókuszvizet.
  4. Ha minden folyadék kifolyt belőle (megrázáskor nem lötyög benne semmi), akkor egy újságpapírt rakok a műpadlóra (vagy olyan felületre, ami biztosan nem törik el), erre elfektetem a kókuszdiót, és erős ütésekkel körbekalapáljuk. Ha szerencsénk van, a héj nagyobb részekben lejön a húsról. Ha a héj ragaszkodik a kókuszdió húsához, akkor egy erős kanállal feszegetjük le róla.
  5. Negyed résznyi, vagy annál kisebb, de még jól kezelhető darabokra vágjuk a kókuszdió húsát. Hideg vízbe rakjuk a darabokat, és picit megmossuk őket.
  6. Ha nagyon precízek akarunk lenni, megszabadíthatjuk a barna héjától, de felesleges szerintem.
  7. Egy zöldséghámozó segítségével hajszálvékony, ízlés szerinti hosszúságú szeleteket vágunk le a kókuszból egy száraz tálba.
  8. Amikor végeztünk, megszórjuk porcukorral. Lefedjük a tálat, és alaposan összerázzuk a porcukorral.
  9. Ez után vékony rétegben egy tepsire rakjuk a kókusz szeletkéket. 50°C-on kiszárítjuk. Én jobban szeretem, ha kap egy kis barnás színt (mint a képen), ekkor jön ki a "Raffaelló" íze. De ha nem merjük olyan sokáig szárítani, az sem gond.
  10. Jól záródó dobozban kb. 1 hétig eláll. (Bár annyi ideje itt még nem volt. :D)
  • sütési hőfok: 50°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 230
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ancsagirl95

Mióta szakács: 2013.08.23.
47 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sült kókuszszeletkék, kókuszszirom, szárított kókusz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

64
kókusz 10 dkg
porcukor 4 teáskanál