Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt marhafelsál spagettivel

Göngyölt marhafelsál spagettivel
Göngyölt marhafelsál spagettivel
200 perc / előkészület: 50 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szükségünk lesz még hozzá nagyon sok hústűre (vagy cérnára), amire fel szeretném hívni a figyelmet még az elkészítés előtt!

Ez az én favoritom, illetve az egész család nagy kedvence. Eddig akárki kóstolta, a kedvenc ételei közé került azon nyomban. A batyuk elkészítése pepecs, érdemes úgy szervezni, hogy két ember csinálja, de hidd el, megéri a fáradozás, ezt garantálom! :)

Egy videó is van a youtube.com-on, ahogy legutóbb készítettük, ha a recept nem lenne egyértelmű, a videó segít.

Ha ezen felül is kérdésed támad, nyugodtan írd meg kommentben, és segítek! :)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Egy testesebb vörösbor remekük dukál ehhez az ételhez, bár mi aszú rajongóként, felrúgva a szabályokat általában 5 puttonyos Tokaji aszút iszunk. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek

  1. A húst, ha szerencsénk van, a hentes vékonyan felszeletelte, ha nincs, fel kell szeletelni vékonyan, majd kiklopfoljuk a szeleteket.
  2. Kb. tenyérnyi szeleteket kell kapjunk, amihez a klopfolás után elfelezzük őket úgy, hogy később batyut formázhassunk belőlük.
  3. A szeleteket megsózzuk, félretesszük.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A hagymákat megpucoljuk, és apróra vágjuk vagy géppel aprítjuk.

A göngyölegek elkészítése

  1. Megfogunk egy szelet húst, teszünk bele ízlés szerint bacont és mértékkel sajtot (hogy össze lehessen göngyölni, ne folyjon ki).
  2. A húst összegöngyöljük formájától függően, és hústűvel vagy cérnával rögzítjük.
  3. Minden szelettel megismételjük az első két lépést.
  4. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd a göngyölegeket egyesével megforgatjuk benne, míg a külseje megfehéredik, ezután kivesszük, hogy helye legyen a következő göngyölegeknek. (Gyakorlott háziasszonyok a kettőt csinálhatják párhuzamosan, hogy időt spóroljanak.:) )
  5. Ha ez kész, minden göngyöleget visszateszünk a hagymára egy kuktában, felöntjük vízzel kb. félig.
  6. A tűzhelyet maximumra állítjuk, majd ha jelez a kukta, visszavesszük takarékra, és 1 órán át főzzük a marhát. Ha letelt az 1 óra, elzárjuk a gázt, és hagyjuk zárt állapotában visszább hűlni, és még a saját gőzében tovább főni a göngyölegeket.
  7. Kivesszük a göngyölegeket, óvatosan eltávolítjuk a tűket (cérnát) belőlük.

A szaft elkészítése

  1. A kuktában maradt levet egy fazékban elkezdjük újramelegíteni, majd a lé mennyiségétől függően néhány dkg liszt és a lé segítségével egy külön kis tálban sűrítményt készítünk, amivel besűrítjük a levet, hogy szaft legyen belőle.
  2. A sűrítéshez folyamatosan kavargatjuk a sűrítményes lét, és forralunk rajta egyet, majd ha készen van, újra félretesszük hűlni.
  3. Amikor ismét kicsit meghűlt, hozzáadjuk a tejfölt, majd megint forralunk rajta egyet.
  4. Ha ezzel is megvagyunk, újra egyesítjük a szaftot a hússal egy tetszőleges edényben.

Spagetti

  1. A spagettit sós, lobogó vízben kifőzzük a szokásos módon vagy a rajta levő használati útmutató szerint.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 337
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipi

Mióta szakács: 2012.09.21.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
konyhatechnológia: kukta
nehézség: nehéz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

göngyölt felsál, marhafelsál spagettivel, göngyölt hús tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1290
marhafelsál 1.5 kg
bacon 30 dkg
sajt 25 dkg
vöröshagyma 3 nagy db
napraforgó olaj 1.5 dl
0 ízlés szerint
víz 5 dl
tejföl 350 g
spagetti tészta 1 kg
finomliszt 5 púpozott ek