Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-sajtos hústekercs

Baconös-sajtos hústekercs
Baconös-sajtos hústekercs
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyszerű fasírt vendégváró formája. A töltelék persze változhat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki fél, hogy nem sikerül a hústekercset beemelni a tepsibe, az a fóliát a tepsibe fektesse, erre nyomkodja szét a húst, töltse meg, tekerje fel. Így biztosan egyben fog maradni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával, sóval és a többi fűszerrel összegyúrjuk.
  2. Egy alufólialapot megkenünk olajjal, és ujjnyi vastagon, téglalap alakban kinyújtjuk rajta a fűszeres masszát.
  3. Beborítjuk a lapkasajttal majd a baconszeletekkel, és a fólia segítségével felgöngyöljük.
  4. Tepsibe fektetjük, és forró sütőben kb. 40 percig sütjük.
  5. A fóliát levesszük, és még 10 percig sütjük. Tálaláshoz felszeleteljük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 553
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött fasírt, sült sertéstekercs baconnel, sajttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-05-06 03:10

Hat ez nagyon guszta, pedig en nagyon nem szeretem a husokat. Hogy sutod ilyen szaftosra? En egyszer hasonlo recepttel probalkoztam es nagyon kiszaradt az egesz es a sajt is kifolyt belole, pedig alufoliaba volt tekerve.

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Fri, 2011-05-06 08:08

Szia Boribon, lehet hogy túl sokáig vagy túl nagy hőmérsékleten sütötted! Vagy eleve szárazabb volt a húsmasszád? Estleg a sajt látszott ki a nyers húsból? Sok minden lehet azoka, de próbáld ki ezt a megadott hőmérsékleten sütve és remélem jobb lesz a végeredmény!!! Szép napot: mm

868
darált sertéshús 40 dkg
zsemle 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 1 teáskanál
lapkasajt 300 g
bacon 300 g
tej 1 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint