r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos hústekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Baconös-sajtos hústekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 850 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3397 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3069.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    1521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 850 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    717 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12279.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    3106 mg
  • Nátrium
    6083 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 3397 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált húst a tejbe áztatott, kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott hagymával, sóval és a többi fűszerrel összegyúrjuk.
  2. Egy alufólialapot megkenünk olajjal, és ujjnyi vastagon, téglalap alakban kinyújtjuk rajta a fűszeres masszát.
  3. Beborítjuk a lapkasajttal majd abaconszeletekkel, és a fólia segítségével felgöngyöljük.
  4. Tepsibe fektetjük, és forró sütőben kb. 40 percig sütjük.
  5. A fóliát levesszük, és még 10 percig sütjük. Tálaláshoz felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11389
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 05.

Ajánló

Ha valaki fél, hogy nem sikerül a hústekercset beemelni a tepsibe, az a fóliát a tepsibe fektesse, erre nyomkodja szét a húst, töltse meg, tekerje fel. Így biztosan egyben fog maradni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyszerű fasírt vendégváró formája. A töltelék persze változhat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.