r
Nosalty Logó

Gombával töltött burgonyakrokett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombával töltött burgonyakrokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2329 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3070 micro
Összesen 1726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük fel főni sós vízben. Amíg fő a krumpli, előkészítjük a gombát.
  2. A gombákat megtisztítjuk és apró kis kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát is, és kevés zsiradékon a gombával együtt puhára pároljuk úgy, hogy a végére elfője a levét. A végén fűszerezzük (só, bors, majoranna), belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
  3. A megfőtt krumpli levét leöntjük, és még melegen jól áttörjük. A lisztet és a tojást csak akkor adjuk hozzá, ha már langyosra hűlt. Jól átkeverjük úgy, hogy formázható, de keményebb masszánk legyen. 12 gombócot formázunk belőle.
  4. A gombócokat nudlivá alakítjuk, egy kisebb kanállal hosszanti mélyedést nyomunk bele, ide töltünk egy adag gombás tölteléket, majd a nyílás két szélét összenyomjuk. Végezetül zsemlemorzsában átforgatjuk.
  5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a kroketteket. Érdemes úgy sütni, hogy ellepje a forró zsiradék, mert akkor egyenletesen átsül. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassa a róla a felesleges zsírt. Forrón tálaljuk!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1826
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 25.

Ajánló

Fokhagymás-sós tejföllel (vagy joghurttal), zöld salátával fehérborral kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött burgonyakrokett
giuliettalupa 82 recept

Nagyon szeretjük a gombát, és gyakran abból készítem el a gombás ételeket, amit az erdőben gyűjtöttünk. A következő fogás is úgy a legfinomabb, ha különböző gombákból vegyítem össze a tölteléket. Persze, nem kell feltétlen nekiindulni az erdőnek, nehogy olyan gomba is serpenyőbe kerüljön, ami mérgező! A "bolti" csiperkével is finom, csak ez esetben használjunk több fűszert hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...