Gombával töltött burgonyakrokett
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
50g gomba11 kcal
-
117g burgonya67 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g sertészsír75 kcal
Összesen
287
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g gomba64 kcal
-
700g burgonya404 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g sertészsír451 kcal
Összesen
1726
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
18.6g gomba4 kcal
-
43.5g burgonya25 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
6.8g tojás9 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
6.2g zsemlemorzsa25 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
2.8g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
12.4g sertészsír28 kcal
Összesen
108
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
287
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54 g
Zsír
-
Összesen 67.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 408 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2781.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 1028 mg
-
Nátrium 946 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 886.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 348 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 762 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 456 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2329 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3070 micro
Összesen
1726
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 191 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
70 dkg burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
4 ek finomliszt
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
20 dkg sertészsír
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük fel főni sós vízben. Amíg fő a krumpli, előkészítjük a gombát.
- A gombákat megtisztítjuk és apró kis kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát is, és kevés zsiradékon a gombával együtt puhára pároljuk úgy, hogy a végére elfője a levét. A végén fűszerezzük (só, bors, majoranna), belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
- A megfőtt krumpli levét leöntjük, és még melegen jól áttörjük. A lisztet és a tojást csak akkor adjuk hozzá, ha már langyosra hűlt. Jól átkeverjük úgy, hogy formázható, de keményebb masszánk legyen. 12 gombócot formázunk belőle.
- A gombócokat nudlivá alakítjuk, egy kisebb kanállal hosszanti mélyedést nyomunk bele, ide töltünk egy adag gombás tölteléket, majd a nyílás két szélét összenyomjuk. Végezetül zsemlemorzsában átforgatjuk.
- Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a kroketteket. Érdemes úgy sütni, hogy ellepje a forró zsiradék, mert akkor egyenletesen átsül. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassa a róla a felesleges zsírt. Forrón tálaljuk!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1826
- Feltöltés dátuma: 2020. május 25.
Ajánló
Fokhagymás-sós tejföllel (vagy joghurttal), zöld salátával fehérborral kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Nagyon szeretjük a gombát, és gyakran abból készítem el a gombás ételeket, amit az erdőben gyűjtöttünk. A következő fogás is úgy a legfinomabb, ha különböző gombákból vegyítem össze a tölteléket. Persze, nem kell feltétlen nekiindulni az erdőnek, nehogy olyan gomba is serpenyőbe kerüljön, ami mérgező! A "bolti" csiperkével is finom, csak ez esetben használjunk több fűszert hozzá!