r
Nosalty Logó

Okrett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Okrett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 616 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1231 kcal
  • 21% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kimért krumplit főzzük puhára.
  2. Húzzuk le főtt krumpli héját, törjük össze villával, majd keverjük hozzá a szójabab püréhez.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal egyéb fűszerekkel (a karakteresebb ízekből érdemes egy picivel többet tenni a megszokottnál, hogy a szójapüré is jól átvegye az ízeket).
  4. Adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy viszonlyag problémamentesen tudjuk formázni a tésztát (ez jelen esetben 100 gram volt, de ez lehet több-kevesebb is tojástól és egyéb anyagok víztartalmától függően).
  5. Én egy nagyobb diónyi adagot lapított ovális alakra formáztam, így kaptam 15 db-t.
  6. Süssük készreVAGY minimális mennyiségű olajon/zsíradékon éppenhogy süssük meg a két oldalát, majd sütőben 2x10-15 perc alatt süssük aranyos színűre mindkét oldalát. Nekem ehhez mindössze 1 kk-nyi kókuszzsírt kellett felhasználom. Macerásabb, de sokkal egészségesebb így.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15243
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 23.

Ajánló

Főétel mellé köretnek kitünő, vagy magában kedvenc mártogatósunkkal is isteni.

Receptkategóriák

Szójatejet készítettem, és nem akartam kidobni a szűrés után megmaradt szójabab pürét. Ezért előhívtam a google-t, hogy vajon lehet-e kezdeni valamit vele. Telitalálatok tömkelege jelent meg a képernyőmön kenyértől kezdve a muffinokon át a falafelig, s mint kiderült a japánok okaranak hívják, s több tradicionális ételük alapja. Egy szó mint száz, végtelen mennyiségben varriálható én pedig úgy gondoltam, akkor krokett is készíthető belőle. Páromnak és nekem is nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk