Édesburgonya-püré 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
229
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
918
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 707 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 7675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
229
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 583.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2826 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 30699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
918
kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2809 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
83
kcal
Elkészítés
- Hámozzuk meg a burgonyákat, és vágjuk kb. egyforma kockákra. Enyhén sós vízben főzzük meg.
- Ha megfőtt, szűrjük le, és még melegen törjük át.
- Keverjük hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, és a tejet.
- Receptkönyvben: 215
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 77
- Össznézettség: 286268
- Feltöltés dátuma: 2010. március 07.
Ajánló
Párolt, grillezett halakhoz, húsokhoz ajánlanám.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mint tudjuk, az édesburgonya C-vitaminban és béta-karotinban, és ásványi anyagokban igen gazdag zöldség. De ami a legfontosabb, hogy daganatmegelőző hatása van. Mennyiségre mindegy, hogy mennyit veszünk a zöldségekből, a lényeg, hogy arányában fele-fele legyen. Nagyon sózni nem kell, mert akkor elviszi az ízét a zöldségeknek. Nem kell félni, csak a neve édes. Természetesen az íze is egy kissé, de nem túlzóan. Az édesburgonyát 6 hónapos kortól babáknak is adhatjuk. Ilyenkor csak a krumplit és az édesburgonyát főzzük meg - természetesen - sótlan vízben. Összetörjük, esetleg anyatejjel vagy kevéske tápszerrel hígítjuk. Amit leírtam receptet, az 1 éves kor után adható.