Édesburgonya-püré 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
229
Kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
918
Kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 145.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 707 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 7675 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
229
Kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 140.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 583.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2826 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 30699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
918
Kcal
- 2% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 53.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2809 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
83
Kcal
Elkészítés
- Hámozzuk meg a burgonyákat, és vágjuk kb. egyforma kockákra. Enyhén sós vízben főzzük meg.
- Ha megfőtt, szűrjük le, és még melegen törjük át.
- Keverjük hozzá a vajat, a zúzott fokhagymát, és a tejet.
- Receptkönyvben: 183
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 249
- Össznézettség: 265012
- Feltöltés dátuma: 2010. március 07.
Ajánló
Párolt, grillezett halakhoz, húsokhoz ajánlanám.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Mint tudjuk, az édesburgonya C-vitaminban és béta-karotinban, és ásványi anyagokban igen gazdag zöldség. De ami a legfontosabb, hogy daganatmegelőző hatása van. Mennyiségre mindegy, hogy mennyit veszünk a zöldségekből, a lényeg, hogy arányában fele-fele legyen. Nagyon sózni nem kell, mert akkor elviszi az ízét a zöldségeknek. Nem kell félni, csak a neve édes. Természetesen az íze is egy kissé, de nem túlzóan. Az édesburgonyát 6 hónapos kortól babáknak is adhatjuk. Ilyenkor csak a krumplit és az édesburgonyát főzzük meg - természetesen - sótlan vízben. Összetörjük, esetleg anyatejjel vagy kevéske tápszerrel hígítjuk. Amit leírtam receptet, az 1 éves kor után adható.
Hozzászólások (3)
Isteni finom, én csak édesburgonyával csináltam és nagyon jó úgy is :)
Egészségetekre! Biztosan úgy is jó, hogy csak édesburiból. Nálunk így jött be. Bár én is rózsakrumplival szoktam csinálni, ami szintén édes íz?. Éva
Egészségetekre! Biztosan úgy is jó, hogy csak édesburiból. Nálunk így jött be. Bár én is rózsakrumplival szoktam csinálni, ami szintén édes íz?. Éva
Az édesburgonya iszonyúan finom önmagában is, nem is sima burgonyával együtt elkészíeteni a krémet. Ha valaki szereti ennek a zöldségnek a jellengzetes édeskés krémes ízét, az sok érdekességet ki tud bel?le hozi. A hátszín rókagombával és édesburgonya pürével az egyik kedvenc receptem: http://dinneralfresco.hu/hatszin_rokagomba_edesburgonya/