r
Nosalty Logó

Padlizsán érmék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Padlizsán érmék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5264 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 879 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    431.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9698.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    2288 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    5192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1109 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 5264 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsántmeghámozzuk, és fél cm vékonyra szeleteljük. Egy műanyag szűrőt kistányérra helyezünk, és ennekalját kirakjuk a szeletelt padlizsánokkal, amit megsózunk, új sor padlizsán, sózzuk. Félretesszük kb. fél órányira.
  2. A sajtot apróra reszeljük.
  3. A párizsit (sonkát) tetszésünk szerint szeleteljük vastagabbra, vékonyabbra.
  4. A levet engedett padlizsánokat kicsitmegrázogatjuk a szűrőben, hogyjóllecsoroghasson, majd mindegyiket külön belemártogatjuk a lisztbe, és forró olajban aranybarnára sütjük (amit lecsorogtatunk, és szalvétaval bélelt edénybe szedegetünk ki, hogy az olajat jól leitathassa róla).
  5. Amikor annyira kihűlt a padlizsánszelet, hogy dolgozni bírunk vele, tenyerünkbe teszünk egy karikát, areszelt sajtból osztunk rá, hogy ne csak aközepén legyen, erre helyezünk egy szelet párizsit (sonkát), és újra sajtot osztunk szét ezen is. Végűl egy nagyságban hozzáillő padlizsánkarikával fedjük, két tenyerünk közt enyhén összeszorítjuk - egy vágódeszkára (tálcára) sorakoztatjuk mindegyik kis elkészült érmét (konyhaszalvétával is elvégezhetjük ezt a műveletet, amit két tenyerünk közé fogunk, s ezáltal az enyhén kiszoruló olaj is felszívódik).
  6. A tojást felverjük egy csipetnyi sóval, és előkészítjük egy másik edényben a kenyérmorzsát is. Az összeillesztett kis érméket óvatosan tojásba mártjuk, (vigyázzunk, hogy a tojás CSAK a külsejét érje, és ne bomoljon szét, hogy belülre ne kerülhessen). Ezt óvatosan az edény szélén lecsurgatjuk, és csipetnyi sóval kevert kenyérmorzsás edénybe tesszük. Itt már nem forgatunk! Az érmét BŐVEN megszórjuk körbe kenyérmorzsával és tetejét is bőven. A bundázott érméket ismét egy vágódeszkára (tálcára) sorakoztatjuk.
  7. Ha eddig eljutottunk, már csak kis türelem kell még, és nemsoká becsukott szemmel élvezhetjük a kis ropogós finomságokat, ugyanis forró olajban mindegyiket aranybarnára átsütjük (szalvétával bélelt edénybe szedegetjük ki), ésazonnal fogyasztható.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5423
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

A sajtból ne túlozzunk, hogy olvadásában át ne süljön a bunda szélére, bundát áttörve. Megjegyzés: Segítségként említem, hogy a bundázott érméket palacsintának való fakanállal segítem át a vágódeszkáról (tálcáról) a forró olajba. Villával ne szurkáljuk a már átsült bundát (!) se az olajban, se kivevéskor - ugyanis megszívja magát olajjal, és csúnyává is repedezik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Azért neveztem el érmének, mert a padlizsán elvékonyodott végét is felhasználva kisebb bundás falatok formálhatók, s így nem lesznek egyformák, hanem külömbek egymásnál - mint az érmék :-) Még nem volt olyan vendégem, aki ezt a finomságot elutasította volna :-) bármilyen jóllakva is érkezzen, de még olyan is kóstolta, aki igazán húzódott a padlizsántól. (Hatan laktunk jól ebből az adagból.)

Hozzászólások

Heni77

Szia Yve, Mivel a padlizsán eléggé szereti az olajat, a recept pedig kétszeri sütést is ír, nem lesz túl olajos a végeredmény? Én is nagyon szeretem a padlizsánt, de az olajban sütésével mindig óvatos vagyok. Köszi, Heni

Törölt felhasználó

Szia Heni! Így van, ez a recept is olajszívó, de éppen ezért hangsúlyoztam ki az elkerülhet? lépéseket. Pl. az el?készített bundázott érméket tenyerünkbe összenyomjuk - s már itt is fog veszíteni az olajból, de azért ezt óvatosan kell végezni. A másik lehet?ség, hogy ne szúrkáljuk villával, sem forgatás közben, sem a már átsült érméket, ... jól lecsorgatni a serpeny? széléhez érintve az olajból kiszedéskor...stb... Értem az óvatosságod és ajánlom b?ven megforgatni a lisztben, majd a kenyérmorzsában is. Az olaj mindkét esetben forró legyen, ez is sgíthet... Mit is írjak? Ha írtóznál mégis t?le, próbáld csak fél kg padlizsánnal. Nagyjából ennyi lenne. Kellemes hétvégét, szia

Törölt felhasználó

Szia! Bocs, ha tamáskodásnak t?nik, amit írok, de én ha fél cm vastag padlizsánt kisütök olajban, az szinte szétmállik. És elnézve ennek az ételnek az állagát, nálad ez nem fordult el?, s?t. Lehetséges, hogy a liszt az oka? Amikor ránéztem a képre, inkább cukkinire gondoltam, s abból ki is fogom próbálni mindenképpen a receptet, mert nagyon finomnak látszik!:)

Törölt felhasználó

Szia gali_baba! Micsoda ötlet(ek), még nekem is tetszik a cukkinis változat, ha nemis e hónapban, s ha nem is az idén, de regisztrálom ezt az ötletet...hacsak nem készíted el addig te és csak a kedvenc recepteim közzé kell küldjem a már ajánlott finomságot :-) Még sosem sütöttem padlizsánt lisztbe forgatás nélk?l, de elképzelem, hogy az valóban szétmálna. Ez a lisztezett változat jó tartást ad neki, de feltétlen forrónak kell lennie az olajnak, éppen csak átsütjük. Az én kis "mancsaim" a lisztbe forgatásnál segítenek, f?ként a kisebbik szereti ezt a munkát - csupasz kézzel többször átforgatja a lisztben, úgyhogy nálunk nem marad ki semmi a "padlizsán"ból :-) Ha a tieid is szeretik a konyházást, nyugodtan bízd rájuk a lisztezést (mi sokat szórakozunk hasonló órákban :-)))) Minden jót nektek, szia-szia

Olgis

Biztosan nagyon izletes!Üdv,Olgis.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek