r
Nosalty Logó

Tonhalas-zöldséges quiche

Lizinka_
Tonhalas-zöldséges quiche
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Öntet

516
Kalória
20.6g
Fehérje
33.5g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
139g
Víz
161g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 3084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Öntet

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    979 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 516 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    833.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    517 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    5872 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1727 micro
Összesen 3084 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    337 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Sózzuk, majd hozzáadjuk a tojást, a tejet és egynemű tésztát gyúrunk belőle. Cipó alakúra formázzuk és félretesszük addig, amíg elkészítjük az öntetet és a tölteléket.
  2. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kisebb méretű tepsit, vagy hőálló üvegtálat (nálam ez 23x18 cm), amelyet előtte egy ujjnyi vajjal kikentünk.
  3. A tésztára kenjük a sajtkrémes tonhalpépet. Erre rárakosgatjuk a brokkolirózsákat. Majd ráöntjük a tejszínes öntetet. A tetejét kirakjuk paradicsomkarikákkal.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűtjük. Tetszőleges alakúra szeleteljük és úgy tesszük asztalra.

Töltelék

  1. Első lépésként a brokkolit kisebb rózsákra szedjük széjjel és forrásban lévő enyhén sós vízben 3-4 percig főzzük, majd teljesen lecsepegtetjük.
  2. A tonhalkonzevről leöntjük az olajos levet. Elkeverjük a krémsajttal és az apróra vágott snidlinggel.

Öntet

  1. Egy méretes tálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot, a fűszereket, a sót és a keményítőt. Jól összekeverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...