r
Nosalty Logó

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
A kis gasztronauta
Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2933 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 107 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1610 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10104 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 489 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9660.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2380 mg
  • Nátrium
    5660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    4195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60623 micro
  • Lut-zea
    1634 micro
Összesen 2933 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2230 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben (vízben) felfutatjuk. A finomlisztet egy tálba szitáljuk, és hozzáadjuk a graham-lisztet. Közepére mélyedést készítünk, ide kerül a felfutatott élesztő.
  2. Fokozatosan összekeverve a hozzávalókat tésztát dagasztunk belőle. Konyharuhával letakarva, langyos helyre téve a duplájára kelesztjük.
  3. Közben elkészítjük a paradicsomszószt: a paradicsomokat (héját eltávolítjuk) feldaraboljuk, és kevés olívaolajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is. Felöntjük a paradicsomlével és a megfelelő sűrűségűre főzzük.
  4. A pizzatésztát még egyszer átgyúrjuk és megkelesztjük, majd 4 cipót formázunk belőle. A fel nem használt pizzatészta folpack-ba csomagolva a hűtőben napokig eláll.
  5. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A pizzasütőt meglocsoljuk olívaolajjal, és a forró (200 fokos) sütőbe tesszük már percre, így szépen megpirul majd a pizzánk alja is.
  6. Tetszőleges mennyiségű feltéttel gazdagítjuk, és készre sütjük. Még melegen megszórjuk szárított oregánóval.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11592
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás pizza teljes kiőrlésű lisztből
A kis gasztronauta 142 recept

Egy finom variáció pizzára.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A pizzaszószhoz

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek