Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-brokkolis rizottó

Zöldborsós-brokkolis rizottó
Zöldborsós-brokkolis rizottó
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor valami rizsesre, krémesre és zöldségesre és könnyűre vágyik az ember, a risotto mindig jó választás.

Az eredeti receptet a BBC Good Food-on találtam, és saját ízlésre formáltam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Másfajta zöldségekkel is elkészíthető, azonban ügyeljünk, hogy különböző zöldségek más és más főzési időt igényelnek. Külön is megpárolhatjuk a zöldségeket, azonban az ízek mindig jobban érvényesülnek, ha a rizzsel együtt pároljuk őket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy nagy serpenyőben megolvasztjuk, majd a hozzáadott hagymát lassú tűzön körülbelül 10 percig izzasztjuk, amíg igazán puha lesz.
  2. A rizst a hagymához öntjük, és közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és addig kevergetjük, amíg teljesen felszívódik. A zöldségléből 1-2 merőkanálnyit rálocsolunk a rizsre, és alacsony hőfokon pároljuk. Rendszeres kevergetés mellett, egyszerre 1-2 merőkanálnyi levet hozzáadva, addig főzzük a rizst, míg teljesen megpuhul, és jó krémes állagú lesz - ez kb. 20-30 perc.
  3. Amíg fő a rizs, a brokkolit megtisztítjuk, kis falatnyi rózsákra bontjuk, a borsót, ha fagyasztott, kevés hideg vízben felolvasztjuk.
  4. Miután a zöldséglé több mint felét már a rizshez adtuk, belerakjuk a brokkolit és zöldborsót is, hogy együtt puhuljanak a rizzsel. Ha valaki teljesen puhán szereti a zöldségeket, előbb is hozzá lehet adni.
  5. Keverjük hozzá a parmezánt, ízlés szerint fűszerezzük (fehérbors, pici só), majd a tűzről levéve néhány percig állni hagyjuk. Tálalás előtt még egyszer megkeverjük, tányérokra rakjuk, és ha szeretjük, kevés extra virgin olívaolajjal díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 893
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Saza

Mióta szakács: 2014.08.11.
30 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöld risotto, brokkolis-borsós rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

588
vaj 50 g
vöröshagyma 1 közepes db
brokkoli 1 közepes db
zöldborsó 100 g
zöldség alaplé 1700 ml
rizottó rizs 350 g
fehérbor 200 ml
parmezán sajt 25 g
olívaolaj 2 ek