Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás paraj bundában

Gombás paraj bundában
Gombás paraj bundában
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vegetáriánus éveimből való recept, amikor próbáltam húsnélküli feltéteket találni (mint pl.: Túrófasírt). Aztán kezembe került egy írás, mely szerint a ’B’ vércsoportú emberek ázsiai eredetűek és a vörös húsok az eledeleik. Azóta büszkén vállalom, hogy a bélszínnél nincs különb – lévén, hogy ’B’-s a vérem. Minden áldott nap mégsem ehet azonban bélszínt az ember – sőt! A bélszín maradt az ünnepekre, hétköznap a ’Gombás paraj bundában’ is kiváló étel!

hozzávalók / 4 adag

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

ajánlat

Köretként ezúttal a palacsinta tészta maradékát sütöttem, kávéskanalanként adagolva a nem túl forró olajba, és savanyúságot ettünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított spenótot forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A gombát aránylag apróra vágjuk, vajon pirítjuk, míg leve el nem fő, kihűtjük.
  3. A spenótot késsel aprítjuk, hozzáadjuk a gombát, a tojást, a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsot darálunk rá, jól összedolgozzuk.
  4. Kerek lepénykéket formálunk.
  5. A bundába mártva bő olajban sütjük (a bunda: az összetevőkből kevert sűrű palacsintatészta). Villára fektetjük a lepénykéket, úgy mártjuk a palacsinta tésztába.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 796
elküldve: 0
receptkönyvben: 156
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Gombás-spenótos fasírt, gombás-parajos fasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

865
spenót 50 dkg
gomba 20 dkg
vaj 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
tej 4 dl
cukor 1 csapott ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl