r
Nosalty Logó

Gombás paraj bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Gombás paraj bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 3453 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 191 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11231 micro
Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3828.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    1756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    929 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44923 micro
Összesen 3453 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Elkészítés

A lepénykékhez

  1. A tisztított spenótot forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A gombát aránylag apróra vágjuk, vajon pirítjuk, míg leve el nem fő, kihűtjük.
  3. A spenótot késsel aprítjuk, hozzáadjuk a gombát, a tojást, a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsot darálunk rá, jól összedolgozzuk.
  4. Kerek lepénykéket formálunk.
  5. A bundába mártva bő olajban sütjük (a bunda: az összetevőkből kevert sűrű palacsintatészta). Villára fektetjük a lepénykéket, úgy mártjuk a palacsinta tésztába.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9513
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 11.

Ajánló

Köretként ezúttal a palacsinta tészta maradékát sütöttem, kávéskanalanként adagolva a nem túl forró olajba, és savanyúságot ettünk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás paraj bundában
Harmathy Ildikó 313 recept

Vegetáriánus éveimből való recept, amikor próbáltam húsnélküli feltéteket találni (mint pl.: Túrófasírt). Aztán kezembe került egy írás, mely szerint a ’B’ vércsoportú emberek ázsiai eredetűek és a vörös húsok az eledeleik. Azóta büszkén vállalom, hogy a bélszínnél nincs különb – lévén, hogy ’B’-s a vérem. Minden áldott nap mégsem ehet azonban bélszínt az ember – sőt! A bélszín maradt az ünnepekre, hétköznap a ’Gombás paraj bundában’ is kiváló étel!

Hozzávalók

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.