r
Nosalty Logó

Brokkolifasírt

NS
Brokkolifasírt
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

1076
Kalória
13.4g
Fehérje
52.1g
Szénhidrát
91.8g
Zsír
123.3g
Víz
90g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A brokkolifasírthoz

A sütéshez

Összesen 341 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1076 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    1118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 2149 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

A brokkolifasírthoz

  1. A brokkolirózsákat sós vízben megfőzzük. (Én fagyaszottat használtam, de a friss még jobb.)
  2. Leszűrjük, villával pépesítjük, hagyjuk hűlni.
  3. A zsemlét kevés langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzáütjük a tojást, beletesszük a kihűlt brokkolipépet, a sót és borsot, a fokhagymát is belereszeljük. Jól kidolgozzuk a masszát kézzel. Ha lágy, akkor zsemlemorzsával sűríthetjük.
  5. A lényeg, hogy olyan állaga legyen, amiből golyókat formázhatunk. A kész fasírtgolyókat meghempergetjük zsemlemorzsában és olajban kisütjük. Nagyon hamar elkészül, elég, ha picit pirosodik.
  6. Feltétnek is kiváló, de köretnek adhatunk mellé rizst vagy krumplipürét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 5 p

Az egyik kolléganőm hozott ilyen fasírtot a közeli főzelékbárból a lencsefőzelék mellé. Felkaptam a fejem, hogy micsoda ötlet, megkóstoltam, és nagyon ízlett. Elhatároztam, hogy elkészítem. Bár abban, amit ő evett, volt karfiol is, ez is nagyon finom lett. Nemsoká itt a karfiolszezon, abból is el fogom készíteni.

További receptek

Fűszeres sajtgolyók

Ezek a sajtgolyók ellenállhatatlanok, ráadásul könnyedén és változatosan elkészíthetőek. Hűtőben jó ideig elállnak, és nagy mennyiségben előre gyárthatók, sőt ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...