r
Nosalty Logó

Gombás-medvehagymás ragu wrappal

NS
Gombás-medvehagymás ragu wrappal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

692
Kalória
21.5g
Fehérje
67.1g
Szénhidrát
39.3g
Zsír
228.4g
Víz
69.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2040.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    456.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 1384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. Az alapanyagokat előkészítjük: a hagymát karikákra vágjuk, a gombát elnegyedeljük, a sonkát csíkokra tépkedjük, a medvehagymát apróra vágjuk.
  2. A medvehagyma kivételével a hozzávalókat belerakjuk egy nagy serpenyőbe. Fűszerezzük, rádobjuk a vajat, meglocsoljuk az olívaolajjal, és alágyújtunk (közepes láng). Fedő nélkül, gyakori kavargatás mellett hagyjuk, hadd főjön el a leve (kb. 15-20 perc).
  3. Amikor elfő a lé, jöhet a medvehagyma és a tejszín, ez utóbbival kissé besűrítjük a ragut (további 2-3 perc), majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A wrapot egy másik serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítjuk mindkét oldalán, majd a ragut beletöltjük, és - akár egy palacsintát - feltekerjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egyik laza péntek este, recept nélkül kezdtem kísérletezni. Nagyjából tudtam, milyen ízeket szeretnék vegyíteni, azt is tudtam, hogy nem akarok sokáig a tűzhely mellett állni, és a mosogatáshoz sem volt kedvem. Így született meg ez a nagyon egyszerű, "mindent bele a serpenyőbe" étel, amelyről már menet közben - ahogy a gomba és a medvehagyma illata keveredett - lehetett sejteni: telitalálat lesz!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...