r
Nosalty Logó

Gombás-májjal töltött rántott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Gombás-májjal töltött rántott gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2058.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    876 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4538 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 1089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    198.2 g

Zsír

  • Összesen
    301.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    2771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8234.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    486 mg
  • Kálcium
    1450 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    3314 mg
  • Nátrium
    2590 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1155.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    18187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    93 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3504 micro
  • Kolin:
    1736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18152 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 4355 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    937 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Elkészítés

A gombához

  1. Első lépésként a gombákat alaposan megtitszítjuk, leszárítjuk.
  2. A nyers csikemájat ledaráljuk, vagy késsel elkaparjuk. A lényeg, hogy nagyon jó krémes állagú legyen. Olcsóbb és gyorsabb megoldás, ha májkrémet/kenőmájast használunk.
  3. A hagymát és a füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk (a hagymát reszelni nem ajánlom, szerintem nagyon sok illóolajat veszít közben), majd lassú tűz mellett párolni kezdjük, az apróra vágott gombával együtt. A gomba lehet csiperke, laska, rókagomba vagy bármilyen más. Kinek mi ízlik a legjobban.
  4. Amikor már összepárolódtak az ízek, akkor adjuk hozzá a darált csirkemájat (kenőmájast), ízlés szerint ízesítjük, és kb. 10 perc alatt az egészet összepároljuk.
  5. Ráütjük a két nyers tojást, majd hozzákeverjük az apróra darabolt vagy reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük.
  6. Amikor a massza már langyosra hűlt, akkor megtöljük a gombákat, és a hagyományos módon bepanírozzuk, majd forró olajban megsütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23728
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 18.

Ajánló

Tudom ajánlani meleg előételként is. Elsőre talán kicsit macerásnak tűnik, de valójában megéri, mert nagyon ízletes és laktató. Köretként bármi tálalható hozzá: a könnyed salátától kezdve a különböző módon elkészített burgonyáig.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amennyiben valaki nem rajong a szalonnáért, viszont szereti a füstölt ízeket, abban az esetben ajánlom, hogy hagyja ki a füstölt szalonnát, és a töltelékbe füstölt sajtot tegyen. Az ízhatás ugyanaz, viszont nem lesz annyira zsíros az étel.

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?