Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros juhtúróval töltött gomba

Kapros juhtúróval töltött gomba
Kapros juhtúróval töltött gomba
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gomba bármikor jöhet, töltve, rántva, pörköltként, levesként... tényleg nagyon szeretem. Munka után beugrottam a Lehel téri piacra, és mivel szép friss gombát láttam, rögvest vettem egy kilót, hozzá egy kis juhtúrót és máris megvolt a két fő hozzátevője a vacsorának.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat, ha kell megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük és a kalapok alját egyenesre vágjuk, hogy a tepsiben ne dülöngéljenek.
  2. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk. Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.
  3. A juhtúrót kikeverjük 3-4 ek tejföllel, és összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel.
  4. A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben megsütjük. A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 22 844
elküldve: 6
receptkönyvben: 240
elkészítve: 16/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

juhtúróval töltött gombafejek, töltött gomba, gombafejek töltve, juhtúrós gomba

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

316
gomba 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
juhtúró 15 dkg
tejföl 4 ek
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek