r
Nosalty Logó

Kapros juhtúróval töltött gomba

Mi van itthon
Kapros juhtúróval töltött gomba
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

318
Kalória
20.7g
Fehérje
17.8g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
370.1g
Víz
15.7g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
8.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    370.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1726.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1110.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 951 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A gombákat, ha kell megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük és a kalapok alját egyenesre vágjuk, hogy a tepsiben ne dülöngéljenek.
  2. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk. Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.
  3. A juhtúrót kikeverjük 3-4 ek tejföllel, és összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel.
  4. A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben megsütjük. A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gomba bármikor jöhet, töltve, rántva, pörköltként, levesként... tényleg nagyon szeretem. Munka után beugrottam a Lehel téri piacra, és mivel szép friss gombát láttam, rögvest vettem egy kilót, hozzá egy kis juhtúrót és máris megvolt a két fő hozzátevője a vacsorának.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek