Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos kenyér cserépben

Rozmaringos kenyér cserépben
Rozmaringos kenyér cserépben
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran sütünk a családdal pizzát vagy valamilyen lepényt, ilyenkor több tésztát gyúrok be, és sütök egy kenyeret is, ami igazi mediterrán hangulatot idéz a sok rozmaringtól.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Finom sajttal és könnyű száraz fehérborral különleges vendégváró lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, sót, cukrot, jól elkeverjük. A vízzel és az olajjal gyúrunk egy rugalmas tésztát.
  2. Letakarva langyos helyen fél órát kelesztjük, ezután átgyúrjuk, ekkor dolgozzuk bele a rozmaringot is.
  3. Újabb fél óra pihenés után egy gombócot formálunk, és sütőpapírral bélelt cserépbe tesszük, amit előtte fél órára hideg vízben áztattunk.
  4. Lehet csak simán sütőlemezen is sütni, de akkor egy kis edénybe tegyünk a sütő aljába vizet. 230 fokon 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fehér kenyér rozmaringgal, formában sült kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

298
kenyérliszt BL80 25 dkg
víz 1.5 dl
instant élesztő 1 tasak
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
rozmaring 3 szál