Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér 12. - paprikás

Házi fehér kenyér 12. - paprikás
Házi fehér kenyér 12. - paprikás
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kenyérből bármennyi, bármilyen, bármikor:).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

ajánlat

A kenyeret köménymaggal és napraforgómaggal ízesíthetük! Én egy kis köménymaggal ízesítettem, valamint a sütőbe tettem vizet párologni! A sütőmet hőlégkeverésre raktam, először magasabb hőfokon sütőttem a kenyeret, aztán visszavettem kisebbre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe tesszük, és bekapcsoljuk a dagasztás és kelesztés funkcióra!
  2. Hogyha valaki a kézzel szeretné dagasztani, akkor: Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Nagyobb méretű tálba öntjük a napraforgó olajat, a sót, a maradék cukrot, a megkelt élesztőt és a pirospaprikát, majd összekeverjük.
  3. Hozzáadjuk a maradék meleg tejet, az átszitált lisztet, és dagasztjuk! Alaposan dolgozzuk ki, hogy felülete sima, hólyagos és fényes legyen!
  4. Ha kész, letakarjuk a tésztát, és 60-70 percig kelesztjük meleg helyen!
  5. Ez idő letelte után, (aki kenyérsütőgéppel csinálta a tésztát, és végzett a dagasztással, kelesztéssel), lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és kedvünk szerint formázzuk!
  6. Sütőpapíros tepsibe helyezzük, és újra kelesztjük meleg helyen 35-40 percig.
  7. Sütés előtt napraforgóolajjal lekenjük, és előmelegített, közepes erősségű sütőben sütjük, amíg szép barna nem lesz.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 958
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

motoros anyacsajszi

Mióta szakács: 2011.05.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

pirospaprikás kenyér, házi kenyér paprikásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1168
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
cukor 4 dkg
tej 5 dl
napraforgó olaj 50 g
2 dkg
fűszerpaprika 1 dkg
napraforgó olaj 1 ek