r
Nosalty Logó

Házi kenyér zabpehellyel

Beáta
Házi kenyér zabpehellyel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kenyérhez

A tetejére

413
Kalória
10.8g
Fehérje
70g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
13.9g
Víz
-
Koleszterin
2.8g
Rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 2475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 413 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3949.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    2494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 2475 kcal
  • 11% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 273 kcal

Elkészítés

A kenyérhez

  1. Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez hozzáteszünk 2 evőkanál zabpelyhet, a sót, a margarint, az élesztős tejet és ruganyos tésztát gyúrunk. (Én a tésztát mindig kenyérsütő gépben dagasztom és kelesztem meg. Így egyszerűbb, és a keléshez biztos, hogy optimális a hőmérséklet. Ilyenkor nem futtatom fel az élesztőt, csak beleteszem a hozzávalókat a gépbe: először a folyadékot, majd a szilárdakat, végül az élesztőt, és elindítom a dagasztó programot.)
  3. Hagyjuk kelni egy órát.
  4. Ha kész, gyúrjuk át újra, tegyük kiolajozott formába, és még egy fél órát hagy pihenjen konyharuhával letakarva.
  5. Ezután kenjük le a tetejét tejjel, vagdossuk meg ferdén, és szórjuk rá a maradék 1 evőkanálnyi zabpelyhet.
  6. Mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe 40-50 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon szeretek kenyeret sütni. Az alaprecept magvas zsömle volt, de én a hozzávalókat kicsit megvariáltam, és persze minek is pepecselnék a zsömleformázással, amikor csak beledobom a tésztát egy formába, és azt megsütöm. 

További receptek

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Krumplis focaccia

Kívül ropogós, belül légiesen puha kenyértészta hordozza magán a fűszeres krumplikockákat és sajttal-hagymával pirult burgonyaszeleteket. Ez a focaccia kiváló étkezéskísérő vagy ...

Lakos Benedek

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...