Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás csirkezúza hajdinával

Gombás csirkezúza hajdinával
Gombás csirkezúza hajdinával
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kapok szép csirke- vagy pulykazúzát, mindig veszek egy nagyobb mennyiséget, elkészítem a pörköltet belőle, ami jó hosszú idő még kuktában is, és adagonként elrakom a mélyhűtőbe. Utána már csak elő kell kapni, és pillanatok alatt kész pl. a betyárleves vagy ez az egytálétel is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkezúzát megtisztítjuk, félbevágjuk. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk. Kevés olajon megpároljuk a hagymákat, rádobjuk a zúzát, mehet rá a pirospaprika, kevés víz (nyáron egy zöldpaprika, paradicsom). Megsózzuk, puhára főzzük. Már egyre ritkábban használom a kuktát, de ez mindig abban készül, így is majdnem 1 óra.
  2. A hajdinát megmossuk, lecsepegtetjük, serpenyőben szárazon megpirítjuk, ilyenkor kicsit kipattog. Ráöntjük a zúzapörköltet lével együtt, megkóstoljuk, ha kell, még utánasózunk, lefedjük, és nagyon kicsi lángon csendesen főzzük. Időnként ellenőrizzük, ha kell, utánatöltünk kevés vizet.
  3. Közben a csiperkegombát nagyobb darabokra vágjuk, erős lángon megpirítjuk, és összekeverjük a serpenyőben puhuló hajdinával és zúzával. A tetejére apróra vágott petrezselyem kerül.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
250 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hajdinás-gombás zúza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

406
napraforgó olaj 1 ek
csirkezúza 30 dkg
hajdina 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
víz 3 dl
0 ízlés szerint