r
Nosalty Logó

Quiche sonkával és kaliforniai paprikával

Tomatotree
Quiche sonkával és kaliforniai paprikával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

281
Kalória
15.3g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
19g
Zsír
180g
Víz
125.3g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    647 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    2197 micro
  • β-crypt
    464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.6 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    752 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6439.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1195 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1061 mg
  • Nátrium
    3880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1079.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    837 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    1352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    13180 micro
  • β-crypt
    2787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6669 micro
Összesen 1672 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a <a href="https://www.nosalty.hu/recept/quiche-padlizsannal-sajttal" target="_blank">quiche tésztát</a>.
  2. Amíg pihen, felkockázzuk a füstölt sonkát, felkarikázzuk az újhagymát, a kaliforniai paprika végéből levágunk néhány karikát díszítésnek, a többit felszeleteljük, és tetszés szerint csíkokra, vagy kockákra vágjuk.
  3. Az olajon megpirítjuk az újhagymát, és belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a sonkát, kicsit együtt pirítjuk, majd a paprikát is rádobjuk. Fűszerezzük a felaprított petrezselyem zöldjével és borssal, pici sóval, mert a sonka is sós.
  4. A tésztát kb. 25 cm-es körré kinyújtjuk. A kivajazott quiche formába beleterítjük, körben a szélét egyenesre igazítjuk, villával megszurkáljuk, és rózsaszínűre sütjük.
  5. Míg sül, felverjük a 3 tojást pici sóval és borssal, hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet és a tejfölt.
  6. Ha a tészta rózsaszínűre sült, kivesszük a sütőből, bekenjük a tojásos keverékkel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a sonkás-hagymás-paprikás keveréket. A tojásos masszába beleszórjuk a reszelt sajtot, és az egészet ráöntjük a zöldségekre.
  7. Paprikakarikákkal díszítjük és visszatoljuk a sütőbe még kb. 20 percre, amíg a teteje aranybarna színt nem kap.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Rengeteg lehetőség van a quiche-ben, és én még csak most kezdem a variációk kitapasztalását!

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek