r
Nosalty Logó

Quiche avagy a franciák pizzája

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Orkat
Quiche avagy a franciák pizzája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 731 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2925 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 248 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 731 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2925 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, hogy formázható legyen. 20 percig hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez

  1. Közben a bacont+sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olajon vagy a bacon kisült zsírján megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és egy kicsit hagyjuk kihűlni.
  2. A lila hagymát felkarikázzuk. A többi töltelékhez valót habverővel összekeverjük, majd ráöntjük a szalonnás alapra, összekeverjük.
  3. Peremes, kivajazott, kilisztezett formába (kerámia - van kifejezetten quiche forma is, ez alacsonyabb peremű, de szélesebb, mint a piteforma; de ha csak piteformánk van, az sem baj!) simítjuk a tésztát, kibéleljük vele az oldalát is, majd villával kicsit megszurkáljuk az alját. A tésztára tegyünk sütőpapírt és valamilyen nehezéket, mint például szárazbab vagy rizs, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokon 20 percet elősütjük, levesszük a sütőpapírt a nehezékkel, majd a tölteléket a tésztára öntjük. Gázsütőben körülbelül 180 fokon, 40 perc alatt készre sütjük a sütő középső részén.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 297
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 24758
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 05.

Ajánló

Fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára, vagy fogadhatjuk egy szelettel a vendégeket..

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha már unod a sajtosrudat, a pogácsát vagy a hájas tésztából készült masnikat, a quiche garantáltan feldobja a sós rágcsák eddigi egyhangúságát. Ez az a sütemény, ahol az omlós tészta elkészítésén kívül bátran szabadon engedheti az ember a fantáziáját. Ebben a receptben a saját ízlésemnek megfelelően állítottam össze a töltelék hozzávalóit, de a leírás alatt több lehetőség közül is lehet választani. Fogyasztható hidegen, melegen, ráadásul könnyen melegíthető, ha esetleg lenne ideje kihűlni...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek