r
Nosalty Logó

Quiche avagy a franciák pizzája

Orkat
Quiche avagy a franciák pizzája
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

731
Kalória
24.6g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
45.7g
Zsír
115.8g
Víz
289.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.5 g

Zsír

  • Összesen
    182.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4581.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1322 mg
  • Nátrium
    1741 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    463.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1417 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 2925 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, hogy formázható legyen. 20 percig hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez

  1. Közben a bacont+sonkát csíkokra vágjuk, és kevés olajon vagy a bacon kisült zsírján megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és egy kicsit hagyjuk kihűlni.
  2. A lila hagymát felkarikázzuk. A többi töltelékhez valót habverővel összekeverjük, majd ráöntjük a szalonnás alapra, összekeverjük.
  3. Peremes, kivajazott, kilisztezett formába (kerámia - van kifejezetten quiche forma is, ez alacsonyabb peremű, de szélesebb, mint a piteforma; de ha csak piteformánk van, az sem baj!) simítjuk a tésztát, kibéleljük vele az oldalát is, majd villával kicsit megszurkáljuk az alját. A tésztára tegyünk sütőpapírt és valamilyen nehezéket, mint például szárazbab vagy rizs, hogy ne púposodjon fel.
  4. 160 fokon 20 percet elősütjük, levesszük a sütőpapírt a nehezékkel, majd a tölteléket a tésztára öntjük. Gázsütőben körülbelül 180 fokon, 40 perc alatt készre sütjük a sütő középső részén.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha már unod a sajtosrudat, a pogácsát vagy a hájas tésztából készült masnikat, a quiche garantáltan feldobja a sós rágcsák eddigi egyhangúságát. Ez az a sütemény, ahol az omlós tészta elkészítésén kívül bátran szabadon engedheti az ember a fantáziáját. Ebben a receptben a saját ízlésemnek megfelelően állítottam össze a töltelék hozzávalóit, de a leírás alatt több lehetőség közül is lehet választani. Fogyasztható hidegen, melegen, ráadásul könnyen melegíthető, ha esetleg lenne ideje kihűlni...

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek