r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés pappardelle

Nosalty
Gombás-csirkés pappardelle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

664
Kalória
34.4g
Fehérje
53.3g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
198g
Víz
147.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd további 1-2 percig pároljuk.
  2. A csirkemell filét megtisztítjuk, és apró csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, utána mehet ez is a serpenyőbe. Néhány percig pirítjuk, míg picit összeesik a gomba, majd felöntjük 1-1,5 dl száraz fehérborral.
  4. Amíg a bor elpárolog, forró sós vízben félpuhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük. 1-2 merőkanállal tegyünk félre a főzővízből!
  5. A leszűrt tésztát hozzáadjuk a gombás keverékhez, majd 1-2 merőkanál főzővízzel felöntjük. Jól elkeverjük, majd leöntjük a tejszínnel és reszelt sajttal.
  6. Összeforgatjuk, hogy a tészta beszívja a tejszínt és a sajt megolvadjon, majd tálalhatjuk is, kevés zölddel, tarka borssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Egyszerűen elkészíthető, könnyed vacsoraötlet, sok-sok gombával és csirkével. Szeretjük! :)

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...