r
Nosalty Logó

Húsos makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gicka
Húsos makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2028 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    12049 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 338 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    139.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1461.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    685 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    571 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    393 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    3283 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    72296 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 2028 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    3116 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát feldaraboljuk, és egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és addig sütjük, míg egységes, fakó színe nem lesz. Kb. 10 perc.
  3. Ezután felöntjük a paradicsomlé felével, sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, cukorral, bazsalikommal, az apróra vágott fokhagymával ízesítjük, és hagyjuk főni, amíg el nem forrja kicsit a levét.
  4. Majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és amikor már raguszerű, vagyis elforrta a leve nagy részét, egy kevés őrölt pirospaprikával még színesítjük.
  5. Közben az 1 cs makaróni tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
  6. Ha minden elkészült, akkor egy tűzálló tálban összekeverjük a tésztát és a szószt, majd a tetejére simítjuk az 1 nagy tejfölt, és 25 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 97
  • Össznézettség: 59354
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám receptje, és mióta az eszemet tudom, hetente készíti ezt a húsos tésztát, töretlen sikerrel. Úgy érzem, én is tovább viszem ennek hagyományát, hiszen amikor csak időm van, elkészítem ezt a finom, laktató, olaszos-magyaros ételt. Azt szeretem benne a legjobban, hogy másnap is kiváló és nem szárad ki, már ha persze marad belőle másnapra...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek