Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás burgonyapuding

Kukoricás burgonyapuding
Kukoricás burgonyapuding
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan 15 éve :-D a Népszabadságnak volt Ízözön melléklete. Frank Júlia receptjeit közölték az egyik számban, ez onnan, tőle való.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Igazán különleges, nem megszokott köret, egyszerű hozzávalókból! Mártásos, szaftos húsok mellé ajánlom! Ebből az adagból rengeteg van (5-6 felnőtt embernek való). Frissen olyan, mint a képen, kissé ragacsosnak tűnő (nem az!), kihűlve sokkal szilárdabb, puding jellegű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély tálban a tejet a vízzel összeöntjük, beletesszük a vegetát, a fűszereket, majd belekeverjük a burgonyapelyhet. A masszát állni hagyjuk legalább 10 percig.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját az olvasztott, de nem meleg vajjal kikeverjük.
  3. Hozzákeverjük a lisztet és a kukoricakonzerv levét is, majd beleforgatjuk a fehérjehabot.
  4. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát.
  5. Kivajazott ill.olajozott és lisztezett formába (ennek az adagnak egy nagy tortaforma kell) simítjuk a masszát, amit beleállítunk egy tepsibe. A tepsibe gyöngyöző vizet töltünk, és így tesszük az előmelegített sütőbe.
  6. 170-180 fokon kezdjük sütni, majd közepes lángon sütjük meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 191
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kukoricás zöldborsós burgonyapuding burgonyafelfújt zöldségekkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyafi
Nyafi Sun, 2011-08-14 16:10

Igazán nagyon köszönöm, hogy megnézted Nekem! :) Sok sok puszi érte :)

Nyafi
Nyafi Fri, 2011-08-12 14:39

Szia!
Nagyon jól néz ki a hamid. Az lenne a kérdésem, hogy a kukorica konzerv leve mivel pótolható és az mekkora mennyiség, mert sajnos Én nem ehetek semmi tartósítószereset, de nagyon szívesen kipróbálnám a recepted!
Válaszod előre is köszönöm!
Üdv:
Nyafi

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sat, 2011-08-13 17:33

Szia Nyafi!

Itt vagyok az adatokkal :)
Normál 340 gr-os konzerv - töltősúlya (általam mérve) 290 gr, a folyadék rajta 50 ml. Ennyit vízzel simán helyettesíthetsz :)
Üdv, h

nyihaj
nyihaj / nyihaj Fri, 2011-08-12 22:52

Szia Nyafi!

A konzerv levét simán helyettesítheted vízzel - ez csak az intenzívebb kukoricás íz miatt kell szerintem. A mennyiség saccra 1-1,5 dl lehet, de ma vettem egy konzervet direkt, holnap bontom és megmondom a pontos mennyiséget :)
Sima Tes.o value terméket vettem, ebben elméletileg nincs is tartósítószer. Kukorica, víz, só + vákum - ez tartósítja.
Persze pontos allergén infó nincs rajta, pedig az lenne igazán mérvadó...

Ha fagyasztott kukoricát használsz és esetleg aláöntöd a nagyobb vízmennyiséget (amit holnap lemérek), akkor ízben sztem ugyanott leszel, mint a konzerv levével :)

h

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-08 21:00

Kedves Hajni!
Remélem, minden rendben lesz, ahogy látták a képen, már oké.:-)))
Most már finom a zöldborsó is a fiamnak, a lányomat nem kell félteni, ő mindenevő ,minden mennyiségben.:-))
Megírom, mit szóltak hozzá:-))
Jó éjt!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-08-07 18:20

Kedves Hajni!
Köszi, és azt is, hogy megadtad, hol és mennyiért kapok:-))
Így nem cserélem le:-)))
Próba lesz, mert annyira kívánatos ....:-))
Szaftos husi mellé fog készülni:-))
Megírom, hogy sikerült, mit szólt a család, a kép alapján, már nyerő:-))
Szép napot!
Remélem, még nyárias lesz a következő hét is:-)))) !!
Éva-Anyóca

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2011-08-08 17:07

Szia Éva!

Remélem legalább akkora sikere lesz, mint nálunk volt! Pedig nekem elég válogatós gyerekeim vannak... Várom, h. megírd majd a véleményed! :)
Üdv, Hajni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-08-07 09:54

Kedves nyihaj!
Nekem tetszik, elmentve:-))
Tényleg guszta, van benne valami, laktató, jöhet:-))
Arra, hogy a burgonyapelyhet ki lehetne váltani, rendes burgonyával, azért van lehetőség, ugye?
Válaszodat várom,köszönöm.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sun, 2011-08-07 13:12

Szia Éva!

Nagyon jó kis recept, készítsd el bátran! Készülök rá én is a közeljövőben, akkor majd teszek fel új-jobb fotót is.
A burgonyapelyhet én nem merném kiváltani... szerintem a krumplitól nehezebb, tömörebb lesz. Burgonyapelyhet bármelyik bio- v. reformélelmiszerboltban kapsz, 250 gr 295,- Ft.
Hajni

372
csemegekukorica 30 dkg
zöldborsó 30 dkg
burgonyapehely 18 dkg
tej 2 dl
víz 2 dl
tojás 5 db
margarin 5 dkg
kukoricaliszt 2 púpozott ek
ételízesítő 1 ek
petrezselyem 1 ek
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
kukoricaliszt 1 evőkanál