r
Nosalty Logó

Gombás árparagu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szabolcsi Ildikó
Gombás árparagu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 536 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 119 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 536 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 119 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megpucoljuk, apróra vágjuk.
  2. Serpenyőbe kevés olajat teszünk, és erre megy a gomba a fűszerekkel.
  3. Az árpát leöblítjük, és amikor a gomba már engedett egy kis levet, hozzátesszük. Mivel az árpának több folyadékra van szüksége, mint a gombának, ezért apránként pótoljuk, amíg a gabona megpuhul.
  4. Majdnem a végén hozzátesszük a főzőtejszínt, amivel forralunk rajta egyet-kettőt.
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9572
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.

Ajánló

Most, hogy elkészült, több dolog is eszembe jutott: - egy picit elő lehet főzni az árpát, - a szükséges folyadékot lehet hús- vagy erőlevessel biztosítani, - ma sült csirkecomb volt mellé, de ha valaki vegetariánus (vagy nem az, csak szeret változatosan étkezni), akkor ez lehet egy vega egytálétel is. (Persze lehet gazdagítani még különböző zöldségekkel: borsó, vöröshagyma, póréhagyma, padlizsán és így tovább). :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombás árparagu
Szabolcsi Ildikó 20 recept

Szeretem a gabonaféléket. Az árpát különösen. Itt nem gond, hogy egy falatot negyvenszer kell megrágni. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek