r
Nosalty Logó

Gombakrémleves vajon pirított gombával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Gombakrémleves vajon pirított gombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 383 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 31 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    519 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2955 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 97 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2776.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    541.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 383 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    393 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 31 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gomba háromnegyedét a megpucolt, felkarikázott zöldségekkel feltesszük főni annyi levesben, amennyi ellepi.
  2. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk őket, majd felöntjük a maradék levessel. Ha szükséges, utána sózzuk.
  3. A tejszínnel dúsítjuk a levest.
  4. A maradék gombát megmossuk, a nagyobb szemeket felezzük, majd papírtörlővel megtörölgetjük őket, hogy ne maradjon rajtuk semmi nedvesség.
  5. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat. Amint enyhül a habzása, beleszórjuk a gombát. Ha szükséges, inkább több körben pirítsuk a gombát, de semmiképp se zsúfoljuk őket össze, mert akkor levet ereszt, és csak fődögél pirulás helyett!
  6. 4-5 percig rázogatva süssük, míg szép barna nem lesz.
  7. A kitálalt levesbe szórjuk a pirított gombát.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 216
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 42012
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 15.

Ajánló

A leves alapját nálam az előző napi maradék zöldségleves adta, de persze kinek-mi. Nem akartam különösebben cifrázni, a pirított gombának szólt az egész.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gombakrémleves vajon pirított gombával
Miss Lemon 84 recept

A hétvégén elkészítettem Julia Child Burgundi marháját Ízhuszár receptjétől ihletve. A félnapos főzőcskézés egyik legnagyobb meglepetése (a vajas liszttel sűrített szósz és a lardons-ra vágott szalonna idióta méretei mellett) ez a pirított gomba volt... magában fel tudtam volna falni az egészet. Belül roppanós, friss, mégis puha, átjárja vaj íze... mm

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek