Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves vajon pirított gombával

Gombakrémleves vajon pirított gombával
Gombakrémleves vajon pirított gombával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén elkészítettem Julia Child Burgundi marháját Ízhuszár receptjétől ihletve. A félnapos főzőcskézés egyik legnagyobb meglepetése (a vajas liszttel sűrített szósz és a lardons-ra vágott szalonna idióta méretei mellett) ez a pirított gomba volt... magában fel tudtam volna falni az egészet. Belül roppanós, friss, mégis puha, átjárja vaj íze... mm

hozzávalók / 4 adag

  • 35 dkg apró szemű csiperkegomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 6 dl zöldségleves
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 0,5 ek olívaolaj
  • 0,5 ek vaj

ajánlat

A leves alapját nálam az előző napi maradék zöldségleves adta, de persze kinek-mi. Nem akartam különösebben cifrázni, a pirított gombának szólt az egész.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gomba háromnegyedét a megpucolt, felkarikázott zöldségekkel feltesszük főni annyi levesben, amennyi ellepi.
  2. Ha megpuhultak a zöldségek, turmixoljuk őket, majd felöntjük a maradék levessel. Ha szükséges, utána sózzuk.
  3. A tejszínnel dúsítjuk a levest.
  4. A maradék gombát megmossuk, a nagyobb szemeket felezzük, majd papírtörlővel megtörölgetjük őket, hogy ne maradjon rajtuk semmi nedvesség.
  5. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat. Amint enyhül a habzása, beleszórjuk a gombát. Ha szükséges, inkább több körben pirítsuk a gombát, de semmiképp se zsúfoljuk őket össze, mert akkor levet ereszt, és csak fődögél pirulás helyett!
  6. 4-5 percig rázogatva süssük, míg szép barna nem lesz.
  7. A kitálalt levesbe szórjuk a pirított gombát.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 039
elküldve: 4
receptkönyvben: 258
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombakrémleves, tejszínes gombakrémleves, gombakrémleves pirított gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!