Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves másképp

Gombaleves másképp
Gombaleves másképp
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy egész évben elkészíthető, csiperkegombás leves. Ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szeleteljük fel a gombát, vágjuk apróra a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, pároljuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát. Mikor a gomba majdnem puha, adjuk hozzá a lisztet. Pirítsuk egy-két percig, majd lassan, keverés közben adjuk hozzá az alaplevet. Ha kezd sűrűsödni az alaplé, adjuk hozzá lassan a tejet és a fűszereket.
  3. Forrástól számítva egy-két percig főzzük.
  4. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 164
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom 65

Mióta szakács: 2014.11.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

349
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
vaj 10 dkg
finomliszt 5 dkg
csirke alaplé 1 l
tej 500 ml
fekete bors 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint