Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves Glaser konyhájából

Gombakrémleves Glaser konyhájából
Gombakrémleves Glaser konyhájából
28 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy egyszerű, de nagyon finom leves. A bort helyettesíthetjük zöldséglevessel vagy egyszerűen vízzel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vargányát 500 ml meleg vízben kb. 15 percet áztatjuk. Majd leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A csiperkét és a hagymát apróra vágjuk.
  3. Egy lábasba 1 ek vajat felforrósítunk, rászórjuk a gombát és a hagymát, 3 percig sütjük, majd kivesszük.
  4. A maradék vajat felforrósítjuk a lábasban, megszórjuk a liszttel, felforrósítjuk. Felöntjük az áztató lével és a borral. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, és ismét felfőzzük.
  5. A gomba 2/3-át a levesbe pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
  6. Előmelegített tányérokba osztjuk, a maradék gombát hozzáadjuk, és megszórjuk metélőhagymával.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 119 681
elküldve: 7
receptkönyvben: 345
elkészítve: 23/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gombakrémleves, gombakrémleves kétféle gombából, fehérboros gombakrémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Sat, 2018-01-27 23:18

Nagyon finom lett, koszonom a receptet. Valamivel tobb volt a barna csiperkem, amibol keszitettem, ig kb 2l leves keszult. Par csepp szarvasgomba olajjal megbolonditottam, nem rontott rajta! :)

kágika78
kágika78 Mon, 2017-02-13 06:28

A leves isteni lett, de legközelebb azért picit változtatok rajta. Nekem a két evőkanálnyi liszt ezt az alig egy liternyi leveskét túlságosan besűrítette... A gombát sem csak 3 percig pirítottam - keveselltem. Úgyhogy a rántás-áztatólé-tejszín 10 perces főzőidején szépen visszaborítottam a lábaskámba, aztán már nem fárasztottam magam a kihalászásával, csak egyszerűen félig pürésítettem a botmixerrel, így maradtak benne rágható darabkák.
Köszönöm a receptet!

b-n
b-n Sat, 2015-11-07 16:21

Egy ideje rakosgattam egy csomag szárított vargányát, valahogy nem jutott eszembe, hogy akár levesként is végezhetné… Aztán meglett ez a recept, elkészült az étel és csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz… Remek és igazán vargánya ízű!

tcsilla
tcsilla Wed, 2014-01-29 12:15

Ez valami isteni lett! Bor nélkül készítettem születésnapi menüben, család a csodájára járt! Sajtos krutonnal kínáltam, amire cseppentettem pici tejfölt.

ModernAnyu
ModernAnyu Mon, 2014-01-13 20:25

Végre valaki, aki tudja, hogyan kell használni a vargányát! :-) Szuper recept, isteni íz! Köszönöm!