Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakkukfüves gombakrémleves

Kakkukfüves gombakrémleves
Kakkukfüves gombakrémleves
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyen hidegben mindenkinek jól esik egy testet-lelket melengető leves, ez pont ilyen. Mindenkinek bátran ajánlom. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha többféle gombából készül, sokkal finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat mossuk meg és vágjuk nagyobb darabokra, pár fej barna sampiont tegyünk félre.
  2. A felaprított lila hagymát és fokhagymát kevés olajon kezdjük el pirítani egy ág kakukkfűvel, ha üveges, mehet hozzá a gomba. Öntsük rá a fehérbort, és fedő alatt pároljuk kb. 5 percet, majd öntsük hozzá az alaplevet vagy vizet, dobjuk hozzá a maradék kakukkfűágakat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük.
  4. Ez idő alatt elkészíthetjük a feltétet a leveshez. A napraforgó magot egy száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben hevítsünk egy kevés olajat, és dobjuk rá a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk meg, szintén tegyük félre. Jöhet a felkockázott kolbász, szintén pirítsuk meg, és tegyük félre.
  5. Ha elkészült a gomba, vegyük ki az ágakat, és botmixerrel zúzzuk krémesre, a tejszínt öntsük egy tálba, és apránként keverjünk hozzá a levesből (hőkiegyenlítés), majd mehet az egész a leveshez. Egyet forraljunk rajta, ha szükséges, még ízesítsük. Szedjük egy tányérba a levesből, szórjuk meg a tetejét napraforgóval, kolbásszal, gombával és egy kis csilivel. Locsolhatunk rá egy keveset a kolbász zsírjából is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 068
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

MentásBodza

Mióta szakács: 2016.10.20.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros gombaleves, fűszeres gombakrémleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
csiperkegomba 500 g
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
alaplé 7 dl
főzőtejszín 250 ml
kakukkfű 5 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 15 dkg
napraforgómag 3 ek