Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gomba curry rizzsel

Gomba curry rizzsel
Gomba curry rizzsel
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában rákattantam a curryre, és megnéztem, hogy milyen maradékok vannak a hűtőben, amit fel kellene használni. 

hozzávalók / 2 adag

Gomba curry

Rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajban pirítsuk üvegesre a vöröshagymát.
  2. Tegyük bele a már előtte megmosott és felvágott gombát.
  3. Sózzuk meg. Tegyünk rá kb. 0.5-1 dl vizet. Majd fedjük le, és pároljuk.
  4. Kb. 10 perc után a megpárolódott gombát ízesítsük curryvel, kurkumával, borssal és petrezselyemmel.
  5. Keverjük bele a mascarponét, főzzük 2-3 percig.
  6. Öntsünk bele a fazékba 2 bögre rizst, locsoljunk rá annyi olívaolajat, ami éppen csak beolajozza. Folyamatos kevergetés közben kezdjük el kis lángon pirítani a rizsszemeket. Ha már kifehéredtek, akkor öntsük fel 2+0.5 bögre forró vízzel. Sózzuk, és nagy lángon lefedve főzzük. Időnként keverjük meg. Ha már nagyjából elfőtte a vizet, akkor vegyük le, és fedővel letakarva kb. 10 percig hagyjuk állni.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárifőz

Mióta szakács: 2017.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás egytál, fűszeres gombaragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kockás abrosz
kockás abrosz Sat, 2017-03-18 19:09

Bocs, de mennyi az "ízlés szerint"? Még sohasem használtam curryport, elképzelésem sincs, mennyi felel meg az én ízlésemnek. Te mennyit szoktál használni? Válaszodat előre is köszönöm!

laboratory s
Sárifőz / laboratory s Wed, 2017-03-29 16:40

Szia, bocsaánat, csak most láttam a commentet. Én kb. egy teáskanálnyit tettem bele, úgy kellemesen csípős volt. Remélem jól sikerül! Várom a visszajelzésedet! :)

kockás abrosz
kockás abrosz Mon, 2017-04-03 20:44

Jelentem, elkészült! :) Kóstolás után még kb. harmad/fél teáskanálnyi curryport főztem bele. Finom lett, de csípősnek nem mondanám.
A receptet köszönöm, kollégák is érdeklődtek a forrás iránt.

1213
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
2 csipet
curry por 0 ízlés szerint
kurkuma 2 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
mascarpone 15 dkg
rizs 2 bögre
víz 6 dl
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint