Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zserbó ahogy Pannika készíti

Zserbó ahogy Pannika készíti
Zserbó ahogy Pannika készíti
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A felbontott lekvárokat gyakran "hasznosítom" a zserbóba.:)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Csokoládémáz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: a liszteket, a sütőport, a sót a gyümölcscukorral és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, majd a cukros tejben felfuttatott élesztőt is, és összegyúrjuk (ha kemény, tejföllel lazíthatjuk).
  2. Az így összeállított tésztából 3 cipót formázunk, melyekből egyforma lapokat nyújtunk.
  3. Töltelék: a darált diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal és a gyümölcscukorral.
  4. Az 1. tésztalapot egy 30x25 cm-es kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük, vékonyan megkenjük a Sárgabaracklekvárral, a meggydzsemből is rakunk rá néhány kanállal, majd meghintjük a darált dióval. Befedjük a 2. tésztalappal, és az előbbiek szerint járunk el, majd az egészet a 3. lappal befedjük, és legalább 1 órára hideg helyre tesszük pihentetni.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tészta tetejét hústűvel néhány helyen megszurkáljuk, és körülbelül 25-30 perc alatt készre sütjük.
  6. A tortabevonót vajjal vízfürdőn felolvasztjuk, és a kihűlt süteményre simítjuk. Ha megszilárdult, kockákra vágjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gerbeaud, diós-lekváros réteges, tönkölybúzás zserbó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
tönkölybúza liszt 25 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tojás 1 db
vaj 20 dkg
sütőpor 2 késhegynyi
friss élesztő 2 dkg
porcukor 1 teáskanál
tej 5 ek
gyümölcscukor 1 ek
1 csipet
dió 15 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
gyümölcscukor 5 dkg
lekvár/ dzsem 30 dkg
tortabevonó 10 dkg
vaj 3 dkg