Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes joghurtos kenyér

Gluténmentes joghurtos kenyér
Gluténmentes joghurtos kenyér
27 perc / előkészület: 2 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (66)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lisztérzékeny és cukorbeteg fiam dupla diétájához kell naponta ehető, tehát finom és nem utolsó sorban gyors, olcsó ételeket előállítanom.

A legnagyobb gondot a GM kenyér előteremtése okozta, ezért kísérleteztem ki a fenti receptet.

Ezt variálom GM magvakkal bele a masszába és/vagy a tetejére, ízlés szerint. Tapasztalatom szerint ez a mennyiség egy-másfél napi adag. Egyszerre meg szoktam sütni 2 kenyeret. Hűtőben tárolom, ízlés szerint étkezés előtt pár másodpercre a mikróban felmelegíthetők a kenyérszeletkék.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra verjük, közben mikróban a kukoricalisztet egy tányérban átmelegítjük, (kb. fél-1 perc).
  2. A meleg vizet a tojáshoz adjuk, majd a langyos lisztet, bele a sütőport, a joghurtot, ízlés szerint sót, végül az olajat.
  3. A fenti hozzávalókat kézi mixerrel alaposan összekeverjük. Kissé folyékony masszát kapunk.
  4. Olajjal kikent szilikon, kerek tortaformába (ebben kerek, de alacsonyabb lesz) vagy szilikon püspökkenyér formába (ebben magasabb, már kenyérforma az eredmény) öntjük.
  5. Előmelegített sütőben (gáz) max. fokozaton sütjük (sütőfüggő! - érdemes első sütésnél óvatosnak lenni). Ha kész, rácsra borítjük kihűlésig, majd folpack-ba csomagolva tároljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x9x5,5 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 86 979
elküldve: 62
receptkönyvben: 696
elkészítve: 51/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Csicsada

Mióta szakács: 2011.10.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

glutén- és cukormentes kenyér házilag, kukoricalisztes kenyér

Hozzászólások (66)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2019-03-21 18:57

Nagyon egyszerű és nagyon jó recept. Finom lett, szerintem a joghurtnak köszönhető, mert nekem ez az első ilyen gm kenyerem. Mivel a lánykám nem ehet tejterméket sem, így mandula joghurtot használtam, azzal is működött. Megsütöttem hajdina liszttel is, az még finomabb és nálunk az se túl drága. Nagyon köszönöm a receptet!

L♥ve, witch

vicus92
vicus92 Sat, 2016-01-02 13:35

Sziasztok!
Igazán finom és ízletes volt, a glutén érzékeny páromnak igazán ízlik, és véleménye szerint rendszeresen süthetem számára. Köszönöm szépen a receptet! Bár én egyből dupla adaggal kezdtem, és csak egy dl vizet adtam a masszához, illetve csak 0,5 dl olajat adtam hozzá, de így is ropogós volt a külseje, mint egy igazi kenyérnek!
Köszönöm szépen még egyszer :)

katica99
katica99 Sun, 2015-10-25 14:27

hálás köszönet ezért a receptért:)
bár én már egy kicsit átalakítottam és úgy nem sós piskóta szerű hanem tényleg kenyeres:) 1 tojást teszek csak bele és olajat vagy nem teszek bele vagy csak egy evőkanálnyit. Így ropogós lesz a héja és a belseje is teljesen olyan mint a rendes kenyéré:)

Anduf
Anduf Mon, 2015-01-12 18:17

Kedves Csicsada! Megtennéd kérlek, hogy nekem is elküldöd a recept gyűjteményed! email: andrea.pechl@gmail.com
előre is nagyon köszönöm! A receptet ma este fogom megsütni kenyérsütőgépbe, remélem, hogy sikerülni fog!

dudunna
dudunna Tue, 2014-12-09 19:44

Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a gluténmentes sütés főzésben! Lenne egy olyan kérdésem , azoktól akik meg csinálták ezt a receptet ! Mégpedig az , hogy nem e lett kemény a kenyér miután kihült vagy másnaposan ?? Mert én azt hallottam , hogy a kukorica lisztből készült kenyerek nagyon kiszáradnak és kemények lesznek. Ha ez a kenyér nem ilyen akkor szóljatok mert akkor elkészíteném ! :-)
Köszönöm ! Puszii

Lillucika
Lillucika Sun, 2014-11-16 22:49

Szia,
én tegnap sütöttem meg és nem volt kukoricalisztem, de már nagyon szerettem volna kipróbálni a receptet. 12dkg rizsliszttel és 8dkg Naturbit lisztkeverékkel csináltam és isteni lett. Bár szkeptikus voltam elég fura állaga volt sütés előtt.. De gyönyörűen megsült és nekünk ízlett, sztem bátran próbáld ki.

melcsi121
melcsi121 Tue, 2015-01-20 15:30

Sima rizsliszttel is működik?.Nincs másom itthon csak cirokliszt,kukoricaliszt meg rizsliszt

hszandi
hszandi Tue, 2014-10-21 08:36

Kedves Csicsada!
Elsőre nagyon finom lett a kenyér!
Kenyérsütő gépben készítettem, sima joghurt helyett szója joghurttal, és sütőpor helyett szódabikarbónával :)
Mindenféle ételallergia miatt biztos, hogy ezt még sokszor elkészítem, köszönet a receptért!
Üdvözlettel:
Szandi

Frityikum
Frityikum Fri, 2014-08-29 18:22

Sziasztok! Nekem ez a kenyér egyáltalán nem ízlett, mint "kenyér". Viszont - ha már megvettem egy kg kukoricalisztet, próbálkoztam "édesíteni" a receptet, mert nekem valahogy az az ízvilág jutott a receptről eszembe. A receptet annyiban változtattam, hogy adtam hozzá 3 csapott evőkanál nyírfacukrot, és daraboltam a lisztbe egy kis marék aszalt szilvát, és egy kis marék mazsolát. Nagyon finom, püspökkenyérhez hasonló sütemény lett belőle. (Sőt - a kislányom ötlete volt - akkor lett igazán fenséges, amikor megkentük egy kis házi szilvalekvárral :) (nyírfacukorral készült lekvárral is finom) :))) Szóval igaz, hogy nem vált be, mint "kenyér", de az alapreceptért maximális köszönet! :)

fishers
fishers Sat, 2014-08-16 11:16

Szia!
Holnap szeretném megsütni a kenyeret, de sajnos nincs szilikonos sütőformám. Gondoltam Megpróbálom jénaiban, sütőpapíron. Szerinted jó lesz? A másik kérdésem, hogy joghurt helyett kefírrel készülhet-e? Segítséged előre is köszönöm!

jumbo13
jumbo13 Sun, 2014-08-10 16:33

Szia Csicsada!
Kalácsként sütöm ezt a kenyeret, teszek bele kókuszvirágcukrot és mazsolát, mert a bátyám nagyon édes szájú volt a betegsége előtt, most csak szenved szegény, ha sütit esznek előtte. Esetleg nekem is át tudnád küldeni a receptgyűjteményed?
jumbo13@freemail.hu
Nagyon nagyon köszönöm a receptet.

HellFire
HellFire Mon, 2014-07-28 13:16

Kedves Csicsada!
Én nagyjából 2 éve tudom, hogy Lisztérzékeny vagyok, már kipróbáltam pár receptet, viszont ez az egyik legjobb közülük. :)
Ha megkérlek szépen, nekem is átküldenéd a gyűjteményed? Tuti nagy hasznát venném... :) A címem cseh.tom[kukac]gmail[pont]com

buckapocak
buckapocak Fri, 2014-05-16 13:30

Kedves Csicsada!

A kislányunknál most derült ki, hogy glutén intoleranciája van :(. El tudnád nekem is küldeni a receptgyűjteményed? Nagyon szeretek sütni, a család is szereti a kelt, kevert stb. sütijeimet, hozzá is szoktattam őket alaposan, így most teljesen elkeseredtem, mivel kicsi is a lányunk, szeretném pótolni valamennyire a "régi" sütiket, mégha csak hasonlóak is. Ha nem nagy kérés, akkor küld el kérlek a gyűjteményt, nagy segítség lenne! bototaa@gmail.com . Köszönöm :) :)

nagytniki
nagytniki Tue, 2014-02-11 22:33

Elkészítettem én is a lisztérzékeny, diabéteszes kisfiamnak és a "csak" simán lisztérzékeny kisfiamnak, és nagy volt a sikerem :) köszönöm a receptet!!
Sajnos nem volt itthon joghurt, így tejföllel készítettem, de szerintem így is nagyon finom lett! :)

biroi
biroi Sun, 2013-12-15 13:13

Sziasztok!

Most készítettem el. Finom lett elsőre is. Fogok belőle variációkat és ízváltozatokat kipróbálni. Köszi a receptet.

weninger.eva
weninger.eva Fri, 2013-12-13 08:18

szia!megsütöttem a kenyered nem lett még tökéletes de ez az én hibám szerintem de Ízre finom!most derült ki a lányomról hogy lisztérzékeny nagyon hálás lennék ha küldenél pár receptet priviben mert teljesen el vagyok keseredve mert azt se tudom hogy álljak neki főzni:(weninger.eva27@gmail.com email címre kérlek ha nem gond!előre is köszönöm!szép napot!

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Fri, 2013-10-11 18:05

Kedves csicsada!

Nagyon nagyon köszönöm a receptet, nem rég kezdtem el a gluténmentes étkezést és el voltam keseredve,hogy a kenyeret mivel helyettesítsem, de most nagyon örülök, hogy végre sikerült egy ehető és finom kenyeret sütnöm,ami ráadásul olcsó is:)

Orsy20
Orsy21 / Orsy20 Wed, 2013-10-16 11:29

Még annyi,hogy véletlenül 2 dl vízzel csináltam,de már nem változtatok rajta,mert így is szuper!

thcildnom
thcildnom Sat, 2013-08-10 14:58

Szuper lett, köszönöm a receptet!Rizs és kölesliszttel is nagyon finom.Glutenszenzitiv és candidás vagyok,nekem ez a legjobb kenyér.

Mana75
Marianna / Mana75 Sat, 2013-06-08 09:38

Szia! Nálunk is mostanában derült ki a gluténérzékenység az egyik fiamnál. Én is folyamatosan próbálkozom mindenféle recepttel, ami nálunk nagyon hiányzik a fiamnak az a tejbegríz.:( Próbáltad már kukorica darával? Van valami tapasztalatod erről? Esetleg küldenél nekem is recepteket? Még nagyon kezdő vagyok ezen a téren, de szívesen cserélnék tapasztalatokat. feichtmana@gmail.com Üdv: Mana75

Gira
Gira Tue, 2013-12-24 06:02

Én a "tejbegrízt" rizsdarával csinálom. Ha az nincs itthon, akkor kávédarálón darálok le rizst ;) Teljesen olyan, mint a tejbegríz.

annoying
annoying / annoying Tue, 2013-07-23 10:47

Szia Mana75.

Tejbegrízhez a legjobb a fe-mini dara. Igaz egy 500gr-os 750ft. Viszont jó sokáig elég mert egy dl tejhez egy csapott evőkanál bőven elég. Nálunk az egész család azt eszi már, pedig csak az egyik lányom lisztérzékeny. Remélem tudtam segíteni.
Üdv. :)

melcsi125
melcsi125 Fri, 2013-06-07 20:08

Köszönöm ezt a receptet.Már annyi ilyet kipróbáltam de egyik sem vált be .Most csináltam meg és nagyon finom.

Marcsirika
Marcsirika Sat, 2012-11-24 17:11

Szia Csicsada!

Elkészítettem a receptednek, nagyon finom volt - nem is kenyér, már majdnem süti számba mehetne! De sajnos nekem nem igazán jött fel, majdnem olyan lapos maradt, mint ahogy a formába öntöttem.
Milyen állagúnak kell lennie, ha kész van? Olyan, mint a rendes kenyér, vagy tömörebb? Az enyém igen masszív lett. :-(

Sylvia76
Sylvia76 Fri, 2012-10-05 13:38

Most készítem először épp most került sütőbe. Szilikon formám nem volt, még jó hogy szemben van egy háztartási bolt és tudtam venni de csak pizza sütőt, remélem ebben is jó lesz... rizslisztből nem lehet elkészíteni? Köszönöm a receptet! SZilvi

opika
opika Fri, 2012-06-22 09:52

Kedves Csicsada! Ha nem gond, kérlek szépen küldd el az én címemre is gm.receptjeidet!Fiamnak 1hete kellett kezdenie a diétát, kezdők vagyunk. Előre is nagyon szépen köszönöm!
Címem:csalavali@freemail.hu

nyirozsazsa
nyirozsazsa / nyirozsazsa Sat, 2012-02-04 17:52

Szia Csicsada!
A kislányomról két hete derült ki, hogy tényleg lisztérzékeny, és szigorú gluténmentes diétát kell tartanunk innentől. Most fogjuk kipróbálni ezt a kenyér receptet, majd megírom, hogy hogyan sikerült. Mivel még nagyon kezdők vagyunk ebben a dologban, megköszönném, ha nekem is elküldenél egy-pár receptet, ami nektek bevált. Különösen pékárura és tortára is gondolok, mert a jövőhéten ünnepeljük az 5. születésnapját a kiscsajomnak.
Köszönöm: Zsuzsa és Vivien
Email: nyirozsazsa@gmail.com

Eva17
Eva17 Tue, 2012-01-31 11:57

Szia Csicsada! En ma fogom megsütni,majd referálok,hogy hogyan sikerült és ízlett e.Viszont lenne egy kérdésem,leszeletelve fagyasztható e vagy csak hütöben tárolható?A lányom barátja a lisztérzékeny és nem minden nap eszik nálunk.Köszönöm!

csicsada
Csicsada / csicsada Tue, 2012-01-31 14:32

Szia Éva!

Én egyszerre 3-4 db-ot sütök és folpackba csomagolva, hűtőben tárolom. Szeletelhető, étkezés előtt mi pár pillanatra (de tényleg csak pillanatra) mikróba tesszük. Lefagyasztva még nem próbáltam, de jó ötlet, megteszem, utána nyilatkozom.

Sok siker és jó étvágyat!

Eva17
Eva17 Thu, 2012-02-02 11:11

Megsütöttem és igen nagyon finom lett!! Sima püspökkenyér formában sütöttem meg,kivajaztam és gluténmentes zsemlemorzsával megszórtam,így nem ragadt oda!Még mi is megkóstoltuk és mondhatom nem volt rossz! Köszönöm a receptet!!

csicsada
Csicsada / csicsada Thu, 2012-02-02 18:19

Szia Éva17!
Nagyon örülök, hogy sikerült és még ízlik is. Most már variálhatjátok édesen, almával, fahéjjal, bármiféle ízesítéssel.
Jó étvágyat!

Ajandek
Ajandek / Ajandek Thu, 2012-01-19 08:04

Szia.
Megsütöttem tegnap, de nekem kenyérként nem vált be. Beleragadt a formába, és sem az állaga, sem az íze nem hasonlított kenyérre....:-(
De gondoltam egyet, és mivel könnyen szétmorzsálódott, adtam hozzá egy kevés nádcukrot, házi lekvárt, kakaóport, és tejet. Golyókat formáztam belőle, és kókuszreszelékbe forgattam őket. Igazán finom "kekszgolyók" lettek, amik folpackba csomagolva még ma is pihe-puhák:-))
Szóval ha kenyérnek nem is, de sütinek tuti megtartom a receptet!
Köszönöm!
Évi

csicsada
Csicsada / csicsada Tue, 2012-01-31 14:29

Szia Évi!
Sajnálom, h. nem sikerült a kenyér, viszont örülök annak, hogy kreatív ötlettel mégis valami finomságot tudtál alkotni! Gratulálok és köszönjük a jó ötletet!

moncsicsy
moncsicsy Sun, 2012-01-08 11:25

Szia Csicsada
Nekem az kenne a kérdésem hogy kenyér sütőben is meg lehet sütni ?
Nálunk is most derült ki hogy Liszt érzékeny a fiunk és én is meg szeretnélek kérhetni hogy küld el nekem a GM receptjeidet nagyon szépen köszönöm előre is.
Az e-mail címem : moncsicsy@citromail.hu

enciiiii
enciiiii Sat, 2011-11-26 11:59

Sziasztok! Étkezési kukoricalisztet vagy tortilla-lepény kukoricalisztet használjak hozzá?

csicsada
Csicsada / csicsada Sat, 2011-11-26 15:38

Szia Enciiii!

En etkezesi kukoricalisztet hasznalok csak, a recept is arrol szol (u.is ez a liszt a legolcsobb es kaphato is).
Sok sikert!

enciiiii
enciiiii Sun, 2011-11-27 18:00

Megsütöttem, és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

beus92
Beus92 / beus92 Mon, 2011-11-21 19:58

Kedves Mindenki!
Én elég nehéz helyzetben vagyok, most lettem 19 évesen lisztérzékeny és nagyon hiányolom a kenyeret az étrendemből. Megsütöttem ezt a kenyeret és nekem nem sikerült jól. Most olvastam csak a kommenteket. Az igazság az, hogy én sima fehérbádog püspökkenyér formában sütöttem, de magas is volt az oldala, meg nem is szilikon ugye, valószínűleg nekem ezért nem sikerült jól. Ja és nekem is légkevergetéses sütőm van, elektromos és azon is 220 fokon sütöttem. Arra gondoltam esetleg legközelebb kipróbálom fele kukorica fele rizsliszttel, mert nekem lett egy ilyen kesernyés utóíze. A tapasztalatomat, majd megosztom itt, vagy persze mindenféle magyarázatot szívesen fogadok. :)

Kedves Csicsada. Korábban írtad van még sok másik recepted, szépen megkérlek nekem is el tudnád küldeni őket e-mailban?? :D a címem: beus92@gmail.com

Én nem tudok túl sok hasznos tanáccsal szolgálni. Nekem nem régi a betegség 1-2 tippem van de nem kenyér ügyben. A piskótát hagyományos módszerekkel sütöm, ahány tojás, annyi evőkanál RIZSliszt, és annyi evőkanál porcukor, tudjátok sárga fehér külön, habosra ver, stb... Gondolom piskótát mindenki tud sütni :) Meg nokedli egész jó készíthető kukoricalisztből, ha nincsen tészta. Hirtelen ennyi jutott eszembe. Előre is köszönök bármilyen segítséget. Üdvözlet: Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-11-27 14:09

beus92 A keserű utóíz a sütőpor hatása - legalább is szerintem. Két - nem pupos - teáskanál szódabikarbónával próbáld meg sütőpor helyett! /szerintem/

Severusa
Severusa Sat, 2011-11-19 17:09

Szia! Végre egy használható gluténmentes kenyér recept! KÖSZÖNÖM! :-) Nagyon könnyű, gyorsan készen van, olcsó és nagyon finom! Tipp: én a sütőpor helyett két teáskanálnyi szódabikarbónát tettem bele, így is jó lett. További jó sütögetést!

csicsada
Csicsada / csicsada Sat, 2011-11-19 22:46

Kedves Severusa!

Boldog vagyok, hogy neked is sikerült és még ízlik is! Köszönöm a tippet a szódabikarbónával, holnap azzal fogom kipróbálni!!!! Minden újítás szívesen fogadok!

babirussza
babirussza Wed, 2011-11-09 18:15

Kedves Csicsada!
Örök hálám fog üldözni Téged, ugyanis ez az első GM kenyér, ami sikerült nekem! Visszaadtad a diétába vetett hitemet, hurrá! :o)
(Nem vagyok LÉ, "csak" endometriózisos, és néhányszor feladtam már a GM diétát, mert sehogy sem sikerült elfogadható kenyeret sütnöm. Ennek mától vége.)

csicsada
Csicsada / csicsada Sat, 2011-11-19 22:43

Kedves Babirussza!

Nagyon-nagyon örülök, hogy sikerült, hogy ízlik! Szuper! Most már lehet variálni saját ízlés szerint, kíváncsian várom az újítást tőled!

1342
tojás 2 db
víz 1 dl
kukoricaliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
joghurt 150 g
napraforgó olaj 0.5 dl