r
Nosalty Logó

Gluténmentes joghurtos kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes joghurtos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 218 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4854.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4854.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1986 mg
  • Nátrium
    1168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 1338 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat habosra verjük, közben mikróban a kukoricalisztet egy tányérban átmelegítjük, (kb. fél-1 perc).
  2. A meleg vizet a tojáshoz adjuk, majd a langyos lisztet, bele a sütőport, a joghurtot, ízlés szerint sót, végül az olajat.
  3. A fenti hozzávalókat kézi mixerrel alaposan összekeverjük. Kissé folyékony masszát kapunk.
  4. Olajjal kikent szilikon, kerek tortaformába (ebben kerek, de alacsonyabb lesz) vagy szilikon püspökkenyér formába (ebben magasabb, már kenyérforma az eredmény) öntjük.
  5. Előmelegített sütőben (gáz) max. fokozaton sütjük (sütőfüggő! - érdemes első sütésnél óvatosnak lenni). Ha kész, rácsra borítjük kihűlésig, majd folpack-ba csomagolva tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x9x5,5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 95881
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Lisztérzékeny és cukorbeteg fiam dupla diétájához kell naponta ehető, tehát finom és nem utolsó sorban gyors, olcsó ételeket előállítanom. A legnagyobb gondot a GM kenyér előteremtése okozta, ezért kísérleteztem ki a fenti receptet. Ezt variálom GM magvakkal bele a masszába és/vagy a tetejére, ízlés szerint. Tapasztalatom szerint ez a mennyiség egy-másfél napi adag. Egyszerre meg szoktam sütni 2 kenyeret. Hűtőben tárolom, ízlés szerint étkezés előtt pár másodpercre a mikróban felmelegíthetők a kenyérszeletkék.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Csicsada! Nagyon megörültem a receptednek. Sajnos az én fiam is ugyan ebben a cip?ben jár / Lé-diab/ és nekem is gondot jelent az állandó ehet? friss kenyér el?állítása. A kelesztés hosszadalmas ezért a recepted tökéletes hétvégén kipróbálom. Zsömlét is csináltál már bel?le?

Törölt felhasználó

Bocsika még egy kérdés villany süt?nél légkeverést használhatom.?

Törölt felhasználó

Szia Bertalucia! Nekem gázsüt?m van, de ha megyek a lányomhoz, kipróbálom villanysüt?vel és légkeveréssel is. Az eredményt majd jelzem. Kíváncsian várom, hogy sikerült az els? kenyér! Még egy pár tapasztalatom: sem teflonban, sem "normál" formában nem sikerült. Kizárólag a szilikon süt?formát "szereti" ez a kenyér, abból is a kedvence a kerek, 2,5-3 cm magas perem?t. Egészen másképp reagál a kukoricaliszt minden apróságra, mint a normál lisztek. Anyagiak miatt mi csak ezt használjuk. Egyetlen hátránya, hogy a szeletkéknek nem nagy karéj formája van, hanem keskeny, "katonák". De meg lehet szokni. Édes formája: Almás-fahéjas: Só helyett - ízlés szerint - folyékony édesít?t adok a tésztához, 2-3 db reszelt almát, fahéjat (édesít?t mi csak a Schneekoppe Süßstoff-ot használjuk, csak ennél nem érzünk utóízt). Csinálok még kakaósat, vaníliásat, lekvárosat (belekeverek lekvárt a masszába), stb. Tegnap újítottam a sós változattal: ?rölt köményt és csöpp pirospaprikát tettem a masszába, és a tetejére is. Ez adott neki egy kis pikáns ízt. Holnap fokhagymás kenyeret próbálok ki. GM magokkal is lehet variálni bele is, tetejére is. Bármilyen kérdésed van, szívesen válaszolok, és én is örömmel veszek t?led minden jó tanácsot! Szeretettel üdvözöllek, eredményes sütést kívánok!

Törölt felhasználó

Bocs, Bertalucia, elfelejtettem válaszolni a zsömle-kérdésedre. Vettem szilikon muffin-formákat, kicsi kuglófformákat és maciformákat, ezekben is megcsináltam, nagyon finomak lettek a sósak is, édesek is!

Törölt felhasználó

Köszönöm a különböz? variációkat szép lassan kipróbálom mindet. Most gy?jtögetek egyszer? recepteket, hogy lassan megtaníthassam a fiamat is a sütés-f?zésre, hogy önellátó lehessen.

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon szép ez a kenyér!Nem lesz száraz másnapra?Szendvicset lehet készíteni bel?le?Én már sokszor próbálkoztam kukoricás receptekkel,de mindig nagyon fojtósak lettek és sokszor szétestek,nem tudtam szeletelni! További jó sütögetést kívánok és el?re is köszi a választ!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Juki! Szívesen megmutatnám a különféle kenyér-variációmat kukoricalisztb?l, ha tudnám, hogy lehet, ill. lehet-e feltenni több fotót. De ha az e-mail címeteket megadjátok, akkor tudok mutatni többféle általam kikísérletezett és kipróbált, bevált ételeket. Mikor megsült a kenyér, a szilikonból rácsra teszem. Ha kih?lt, lapostányérra biggyesztem és folpackkal becsomagolom. Én h?t?ben tárolom. Nem folyós (csak ha magas falú formában sütöd, akkor marad az a közepe), nem morzsálódik, szépen lehet vágni, akár hajszálvékony szeletkékre is. Igen, lehet bel?le szendvicset is készíteni. Ahogy leírtam, olyan sorrendben csinálj mindent, akkor sikerülnie kell! Süt?függ?, ezért kísérletezd ki, a tiéddel kell-e 25 perc sütés, vagy kevesebb is elég. Barnábbra is lehet sütni, akkor pár perccel tovább hagyd benn. Ugyanez vonatkozik az édes változatokra. Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön neked is!

Törölt felhasználó

Köszi!!!

Törölt felhasználó

Kedve4s Csicsada! Légy' szives elküldeni a GM recepteket.Lányomról most derült,ki hogy lisztérzékeny és teljesen kezd?k vagyunk ebben a dologban! e-mail cím gina4121@vipmail.hu köszi Erika

Törölt felhasználó

Szia Erika! Szívesen elküldöm e-mail-ben az általam kipróbált és bevált recepteket. Remélem, gyorsan belejöttök mind elkészítésébe (türelem, türelem és türelem!!!) - és fel a fejjel, semmi sincs veszve! Minden jót kívánok szeretettel: Csicsada

Törölt felhasználó

köszi szépen.Én is bizakodó vagyok, hogy gyorsan tanulunk! Üdv. Erika

Törölt felhasználó

Szia! Véletlenül rosszul írtam az e-mail címet helyesen gina412@vipmail.hu.légyszi küld el újra! köszi Erika

Törölt felhasználó

A helyes e-mail cím: gina412@vipmail.hu ( várom a GM recepteket) köszi Erika

Törölt felhasználó

Szia Erika! Én szinte azonnal elküldtem, de akkor ezek szerint rossz helyre! Máris küldöm!

Melcset

Szia! Most sütöttem meg! Nagyon finom! Anyukám is hasonló joghurtos tésztát szokott nekem készíteni köménnyel és magvakkal, de az nehezebb, mert több tojást használ és nem tesz bele vizet. Ennek tökéletes lett az állaga! Tapasztalataim: normál, teflonos kenyérformában sütöttem, gázsüt?ben. Szerette! :-) A lisztet nem melegítettem meg, mert akkor hamar elkezd dolgozni a süt?por és gyorsan kell készíteni. 8-as fokozatú gázsüt?ben, 5-ös fokozaton 45 percig sütöttem Mostanában én is sokat kísérletezem a kukoricaleiszettel, mert a gm-es kenyérliszek iszonyú drágák, és hát nálunk is válság van. :-( Köszönöm szépen ezt a remek receptet!

Törölt felhasználó

Kedves Melcset! Juj, de örülök, hogy sikerült és ízlik a kenyérke! Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalataidat, ez sokat segíthet a vállalkozó kedv? háziasszonyoknak (többek közt nekem is). Szeretettel üdvözöllek

Törölt felhasználó

Kedves Csicsada! Örök hálám fog üldözni Téged, ugyanis ez az els? GM kenyér, ami sikerült nekem! Visszaadtad a diétába vetett hitemet, hurrá! :o) (Nem vagyok LÉ, "csak" endometriózisos, és néhányszor feladtam már a GM diétát, mert sehogy sem sikerült elfogadható kenyeret sütnöm. Ennek mától vége.)

Törölt felhasználó

Kedves Babirussza! Nagyon-nagyon örülök, hogy sikerült, hogy ízlik! Szuper! Most már lehet variálni saját ízlés szerint, kíváncsian várom az újítást t?led!

Severusa

Szia! Végre egy használható gluténmentes kenyér recept! KÖSZÖNÖM! :-) Nagyon könny?, gyorsan készen van, olcsó és nagyon finom! Tipp: én a süt?por helyett két teáskanálnyi szódabikarbónát tettem bele, így is jó lett. További jó sütögetést!

Törölt felhasználó

Kedves Severusa! Boldog vagyok, hogy neked is sikerült és még ízlik is! Köszönöm a tippet a szódabikarbónával, holnap azzal fogom kipróbálni!!!! Minden újítás szívesen fogadok!

Törölt felhasználó

Kedves Mindenki! Én elég nehéz helyzetben vagyok, most lettem 19 évesen lisztérzékeny és nagyon hiányolom a kenyeret az étrendemb?l. Megsütöttem ezt a kenyeret és nekem nem sikerült jól. Most olvastam csak a kommenteket. Az igazság az, hogy én sima fehérbádog püspökkenyér formában sütöttem, de magas is volt az oldala, meg nem is szilikon ugye, valószín?leg nekem ezért nem sikerült jól. Ja és nekem is légkevergetéses süt?m van, elektromos és azon is 220 fokon sütöttem. Arra gondoltam esetleg legközelebb kipróbálom fele kukorica fele rizsliszttel, mert nekem lett egy ilyen kesernyés utóíze. A tapasztalatomat, majd megosztom itt, vagy persze mindenféle magyarázatot szívesen fogadok. :) Kedves Csicsada. Korábban írtad van még sok másik recepted, szépen megkérlek nekem is el tudnád küldeni ?ket e-mailban?? :D a címem: beus92@gmail.com Én nem tudok túl sok hasznos tanáccsal szolgálni. Nekem nem régi a betegség 1-2 tippem van de nem kenyér ügyben. A piskótát hagyományos módszerekkel sütöm, ahány tojás, annyi ev?kanál RIZSliszt, és annyi ev?kanál porcukor, tudjátok sárga fehér külön, habosra ver, stb... Gondolom piskótát mindenki tud sütni :) Meg nokedli egész jó készíthet? kukoricalisztb?l, ha nincsen tészta. Hirtelen ennyi jutott eszembe. El?re is köszönök bármilyen segítséget. Üdvözlet: Bea

Törölt felhasználó

beus92 A keser? utóíz a süt?por hatása - legalább is szerintem. Két - nem pupos - teáskanál szódabikarbónával próbáld meg süt?por helyett! /szerintem/

Törölt felhasználó

Sziasztok! Étkezési kukoricalisztet vagy tortilla-lepény kukoricalisztet használjak hozzá?

Törölt felhasználó

Szia Enciiii! En etkezesi kukoricalisztet hasznalok csak, a recept is arrol szol (u.is ez a liszt a legolcsobb es kaphato is). Sok sikert!

Törölt felhasználó

Megsütöttem, és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Szia Enciiiii! Nagyon orulok, h. sikerult es meg izlik is. Tovabbi jo etvagyat!

Törölt felhasználó

Szia Csicsada Nekem az kenne a kérdésem hogy kenyér süt?ben is meg lehet sütni ? Nálunk is most derült ki hogy Liszt érzékeny a fiunk és én is meg szeretnélek kérhetni hogy küld el nekem a GM receptjeidet nagyon szépen köszönöm el?re is. Az e-mail címem : moncsicsy@citromail.hu

Ajandek

Szia. Megsütöttem tegnap, de nekem kenyérként nem vált be. Beleragadt a formába, és sem az állaga, sem az íze nem hasonlított kenyérre....:-( De gondoltam egyet, és mivel könnyen szétmorzsálódott, adtam hozzá egy kevés nádcukrot, házi lekvárt, kakaóport, és tejet. Golyókat formáztam bel?le, és kókuszreszelékbe forgattam ?ket. Igazán finom "kekszgolyók" lettek, amik folpackba csomagolva még ma is pihe-puhák:-)) Szóval ha kenyérnek nem is, de sütinek tuti megtartom a receptet! Köszönöm! Évi

Törölt felhasználó

Szia Évi! Sajnálom, h. nem sikerült a kenyér, viszont örülök annak, hogy kreatív ötlettel mégis valami finomságot tudtál alkotni! Gratulálok és köszönjük a jó ötletet!

Eva17

Szia Csicsada! En ma fogom megsütni,majd referálok,hogy hogyan sikerült és ízlett e.Viszont lenne egy kérdésem,leszeletelve fagyasztható e vagy csak hütöben tárolható?A lányom barátja a lisztérzékeny és nem minden nap eszik nálunk.Köszönöm!

Törölt felhasználó

Szia Éva! Én egyszerre 3-4 db-ot sütök és folpackba csomagolva, h?t?ben tárolom. Szeletelhet?, étkezés el?tt mi pár pillanatra (de tényleg csak pillanatra) mikróba tesszük. Lefagyasztva még nem próbáltam, de jó ötlet, megteszem, utána nyilatkozom. Sok siker és jó étvágyat!

Eva17

Megsütöttem és igen nagyon finom lett!! Sima püspökkenyér formában sütöttem meg,kivajaztam és gluténmentes zsemlemorzsával megszórtam,így nem ragadt oda!Még mi is megkóstoltuk és mondhatom nem volt rossz! Köszönöm a receptet!!

Törölt felhasználó

Szia Éva17! Nagyon örülök, hogy sikerült és még ízlik is. Most már variálhatjátok édesen, almával, fahéjjal, bármiféle ízesítéssel. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek