r
Nosalty Logó

Gluténmentes somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ajandek
Gluténmentes somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 2979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    410 micro
Összesen 746 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5794.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    1995 mg
  • Nátrium
    1347 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1269 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 2979 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát a szokásos módon kikeverjük.
  2. A felét beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsi egyik felébe (az állaga olyan, hogy nem folyik szét túlságosan), a másik felébe belekeverjük a kakaóport. Ezt a masszát a tepsi másik felébeöntjük, és a szokásos módon kisütjük.
  3. Ott vágjuk ketté a piskótát, ahol összeért a két szín.
  4. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a vanília pudingot a tasakon olvasható leírás szerint, és hagyjuk kihűlni.
  5. Elkészítjük a csokiöntet is: a tojást, a kakaóport, a cukrot és a rizslisztet kevés tejjel simára keverjük, majd lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Alacsony hőfokon, folyton kevergetve nem túl sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a margarint és a rumot is hozzákeverjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Egy kehelybe (vagy mint az én képemen, iskolába vitel előtt, műanyag dobozba) teszünk 1/4-edkakaós piskótát. Rátesszük a puding1/4-ét, majd erre 1/4 vaníliás piskótát. Jól megöntözzük a csokimázzal. Nem kell félni, nem fogja eláztatni a piskótát, így bátran lehet rátenni.
  7. Díszítésnek nagyon mutatós, ha jól megszórjuk darált dióval. (Mivel az én gyerkőceim nem igen szeretika diót, így én ezt kihagytam...) A dióra mehet a tejszínhab és egy szem magozott meggy.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 26400
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ajandek 15 recept

Bár több részből áll ez a recept, viszonylag gyorsan elkészíthető. Az én gyerkőceim imádják, és mivel kihűlve nem folyik a máz , így suliba, utazásra is bátran elvihető, egy dobozkában. A lisztérzékenyek tudják, hogy ez sokszor nagyon jól jön :-)

Hozzávalók

A piskótához

A vanília pudinghoz

A csokiöntethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...