Nosalty Logó

Kívül-belül karamell torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Kívül-belül karamell torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 612 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 390 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 612 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    3058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 7347 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való porcukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk.Majd megolajozunk egy alufólialapot, erre öntjük rá a karamellt, hagyjuk dermedni. Ha kihűlt, egy zacskóba tesszük, és klopfolóval jól széttörjük.
  2. A tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Az összetört karamellt nagy lyukú szitába tesszük, és beleszitáljuk a tojásba. A szitában megmaradt karamellta végén díszítéshez használjuk.
  3. Tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a maradék cukrot is.
  4. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután jöhet egyharmadnyi tojásfehérje hab. Addig folytatjuk így felváltva, amíg el nem fogynak a krémek.
  5. Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk (vagy sütőpapír), ebbe tesszük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 percig sütjük.
  6. Addig elkészíthetjük a krémet. Ehhez a tojásokat, a tojássárgáját és 30 dkg porcukrot lábasba rakjuk, és vízgőz fölött 10-15 perc alatt besűrűsítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kávét. Többször kevergetve kicsit kihűtjük.
  7. A maradék cukrot karamellizáljuk, az egész diókat hozzákeverjük, ha kész, úgy mint az első lépésben olajozott alufólián kihűtjük, majd összetörjük. Ezt a tojásos-kávés krémbe keverjük.
  8. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukros keveréket.
  9. A kihűlt piskótatésztát 3 részre vágjuk, és úgy kenjük meg a krémmel, hogy tetejére és az oldalára is jusson. Tetejét a félretett karamellel megszórjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 8648
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

dorcus89 81 recept

Príma konyha magazin "Nincsen ünnep torta nélkül" cikkének egyik szereplője. Meglátni és megszeretni. Én személy szerint nem szeretem a karamelles dolgokat, anyu kedvéért csináltuk meg közösen, de ez még nekem is ízlett.  Nem a legkönnyebben elkészíthető torta, de megéri a türelmet. Nehéznek mondjuk szerintem nem nehéz, csak időigényes. Bátran ajánlom azoknak is, akik szeretnének egy kis különlegességet a hétköznapokba.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

guszta, :-o

tenger

Ajaj, ez b?nösen finomnak t?nik! :-)

Törölt felhasználó

Oh, ezt már Én is kinéztem a prima konyha magazinban!:) biztos nagyon finom!

Törölt felhasználó

Nagyon jó recept.. én megcsináltam az anyósom születésnapjára, óriási sikere volt :) A tetejét másképp díszítettem, tettem rá még karamell öntetet és tejszínhabot... :) Nagyon szépen köszönöm a receptet! :)

dorcus89

Örülök, hogy sikert arattál vele. Olyan jó érzés mikor dolgozunk vele és mindenki dicséri! :) Már nálunk is rég volt, most jön sok névnap-születésnap lehet én is újracsinálom. Felejthetetlen az íze. További szép napot!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.