r
Nosalty Logó

Gesztenyés-vörösáfonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Gesztenyés-vörösáfonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 575 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 575 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal, a cukorral, a sóval egy tálban kézzel morzsoljuk el.
  2. A tejből, a cukorból a kanálnyi liszttel és az élesztővel kovászt készítünk.
  3. Amikor a kovász felfutott, a tojással együtt a morzsolt tésztába öntjük, tésztává gyúrjuk. Lefedve kelesztjük, kb. 20 percig.
  4. Lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk ki.
  5. A széleit kenjük meg a felvert tojással, és a hosszabbik oldalról készítsünk 8 centis bevágásokat.
  6. Jó alaposan keverjük össze a tölteléket krémesre, legvégül tegyük bele a vörösáfonyát, és óvatosan keverjük el.
  7. A tölteléket hosszában kenjük a tésztára.
  8. Erre hajtsuk rá keresztben a bevágásokat, szorosan egymás mellé illesztve.
  9. A tetejét kenjük meg tojással ( felvert), kelesszük újra, letakarva, még 15-20 percig.
  10. Ez alatt a sütőt előmelegítjük, a tepsit kicsit kiolajozzuk, beletesszük a sütőpapírt (nem fog csúszkálni benne a papír).
  11. A tésztát betesszük a sütőbe, és 170 fokon (nekem az inkább 150-160 fokos volt, mivel hagyományos gázsütő )
  12. Aranybarnára sütjük. (figyeljük sütés közben, a teteje is mérvadó, nem csak az idő )
  13. A sütőből kivéve, kicsit hűtjük (sokáig finom és friss marad, letakarva,- ha el nem fogy :-).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1785
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Tálaljuk finom friss tejszínhabbal vagy/és csokisziruppal, de magában is finom. Ásványvíz jól esik mellé. Tehetünk bele más aszalt gyümölcsöt, de el is lehet hagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-vörösáfonyás kalács
Éva-Anyóca 350 recept

Nincs Karácsony gesztenyés süti vagy kalács nélkül. Ez is egy fincsi Karácsonyi édesség. Első próba, de szerencsésen sikerült. :-) Sokáig nem maradt meg, ugyanis finomra sikerült, és hamar elfogyott. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!