r
Nosalty Logó

Pudinggal töltött kelt tészta

huzsi
Pudinggal töltött kelt tészta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

431
Kalória
10.3g
Fehérje
69.6g
Szénhidrát
11.4g
Zsír
18.4g
Víz
66.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
19.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és tésztává dagasztjuk.
  2. A töltelékhez elkészítjük az ízlés szerint kiválasztott pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tészta egyik felét 8 egyenlő darabra vágjuk, és enyhén kinyújtjuk. A tésztadarabkákat megtöltjük pudinggal, majd gombócokká gyúrjuk és kört formálva a sütőpapíros tepsire helyezzük.
  4. A tészta másik felét 16 egyenlő darabra vágjuk, enyhén kinyújtjuk és megtöltjük pudinggal, és szintén gombócokat formázunk belőle, és 8 darabot a körön belülre, 8 darabot pedig a körön kívülre helyezünk.
  5. A süteményt a tepsiben legalább 15 percig meleg helyen pihentetjük.
  6. Sütés előtt a sütemény tetejét 1 ek tej és 1 tojás keverékével megkenjük.
  7. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A recept sajnos nem saját ötlet, az egyik újságban láttam, és kedvet kaptam hozzá. Az eredeti recept alapján kétfajta pudingból készül a süti. A nagyobb gombócok vaníliából, a kicsik csokiból. Én csak csokiból készítettem el, és nagyon-nagyon finom, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint azt gondolná az ember. Ha vendégeket vársz, ajánlom figyelmedbe! Próbáld ki!

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Óriás cruffin - csavart kalács

Kalácsot sok szomszédos országban készítenek, az elnevezés eredetileg szláv eredetű. A cruffin egy öszvér tünemény a croissant és a muffin keresztezése, ez a csoda pedig annak az ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek