Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-vaníliás krémes alagút

Gesztenyés-vaníliás krémes alagút
Gesztenyés-vaníliás krémes alagút
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámhoz jöttek látogatóba, és megkért, hogy süssek neki valami krémeset. Bármilyen pudinggal variálható.

hozzávalók / 5 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a pürésített gesztenyét, a kakaóport, a sütőport és az édesítőt. Szilikonos kis kenyérformába vagy őzgerincformába öntjük, és tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc).
  3. Ha kész, kettévágjuk, és hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. A pudingot a tej és víz keverékével és az édesítővel megfőzzük. Félrerakjuk, míg teljesen kihűl.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, belerakjuk a habfixálót, és hozzákeverjük a kihűlt pudingot.
  3. A krémből tetszőleges mennyiséget a két piskóta közé kenünk, a maradékkal pedig befedjük. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x13x6 cm cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Békésüti

Mióta szakács: 2014.11.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés piskóta, vaníliás piskótatorta, gesztenyekrémes-habos alagút

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
tojás 3 db
gesztenye 250 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek
édesítőszer 5 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 4 dl
víz 4 dl
édesítőszer 8 db
habfixáló 1 csomag
habtejszín 200 ml