r
Nosalty Logó

Gesztenyés tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Gesztenyés tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 6681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 556 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    343 g
  • Telített zsírsav
    214 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3731.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    794.1 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    757 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 6681 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Kakaós tortalaphoz

  1. A tortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
  2. Megsütjük 26 cm-es tortakarikában, 180 fokon 30 perc alatt.
  3. Ha kihűlt elvágjuk 3 felé, és megtöltjük a krémmel. Amihez a pudingport kikeverjük a vízzel, majd hozzáadjuk a felvert hulalát. A megkent lapra ráreszeljük a gesztenye felét, majd a következő rétegre a másik felét. A tetejét nem kenjük meg, ha bevonjuk csokival. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Ezután az étcsokit az olajjal felolvasztjuk. Bevonjuk vele a tortát. Amíg nem köt meg, a felolvasztott fehér csokival köröket készítünk rá, és fogvájóval elkezdjük egyszer a torta széle felé, egyszer befelé húzkodni. Majd feldíszítjük a szélét a felvert hulalával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23464
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 22.

Ajánló

Születésnapra!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés tejszíntorta
Nikóka 172 recept

Nagyon sokszor készítem, mert a rokonságban igen kedvelt torta. Úgy is szoktam készíteni, hogy a krémbe belekeverem a lereszelt gesztenyemasszát, nem pedig a krém tetejére teszem.

Hozzávalók

Kakaós tortalaphoz

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?